Evenimentul Zilei > Politica > La 29 de ani are în garaj un Ferrari şi un McLaren. Clujeanul este fiul unui universitar de la Facultatea de Jurnalistică
La 29 de ani are în garaj un Ferrari şi un McLaren. Clujeanul este fiul unui universitar de la Facultatea de Jurnalistică

La 29 de ani are în garaj un Ferrari şi un McLaren. Clujeanul este fiul unui universitar de la Facultatea de Jurnalistică

Un tânăr de 29 de ani din Cluj Napoca se poate lăuda că are în garaj două dintre cele mai "tari" maşini ale momentului, un McLaren MP4-12C Spider şi un Ferrari 458.

Mihai Rad este un tânăr din Cluj Napoca despre care nu se ştiu prea multe. Ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că este fiul fostului decan de la Facultatea de Jurnalistică din Cluj Napoca, din cadrul Universităţii Babeş Bolyai. În prezent, Ilie Rad nu mai este decan dar a rămas profesor universitar la aceeaşi facultate.

Revenind, la maşinile de sute de mii de euro, ultima achiziţie făcută de Mihai Rad este un McLaren MP4-12C, care a fost verificat şi inspectat RAR, de câteva zile. În ziua în care a fost cu maşina pentru inspecţia RAR, condiţiile rutiere şi cele meteo nu au fost dintre cele mai bune, fapt ce l-a nemulţumit pe fiul universitarului clujean. Mihai Rad a scris pe contul său de facebook: ”Taxe de lux. Impozite de lux. Condiţii pe măsură la RAR. Offroad mode ON”.

Maşina este estimată la 200.000 de euro. Potrivit wikipedia, maşina este capabilă să ajungă la 100 de km/h în doar 3,1 secunde şi la 200 de km/h în nouă secunde.

În garajul lui Mihai Rad se mai află un Ferari 458, cu care a fost filmat în timpul unei încercări de a întrece un Lamborghini Aventador. Încercarea a fost filmată pe Podul Basarab din Bucureşti.

Pasiunea lui Mihai Rad pentru cele două maşini ale sale a fost surprinsă de un fotograf profesionist de la studioul foto "RIO photography".
 

Prietenii îl laudă

Despre Mihai Rad nu se ştiu prea multe. Apropiaţii lui susţin că este persoană fizică autorizată dar nimeni nu ştie exact cu ce se ocupă decât că are "o gramadă de bani".

Prietenii acestuia susţin că este un tânăr care a câştigat banii în mod cinstit şi că de mic avea un vis de a avea un Ferrari. "Pe Mihai Rad îl cunosc personal de mult timp, de pe vremea când mergeam cu o Dacie din 77 la pescuit … Mihai a muncit şi a rămas consecvent într-un domeniu. Asta l-a ajutat să se perfecţioneze şi să observe şansele. A reinvestit banii. A muncit şi a crezut în el şi visele lui. Era să uit, a muncit cinstit, plăteşte toate impozitele la stat, unui stat care nu-i oferă nimic dar îi ia maximul posibil", a scris Raul Ghiran, pe blogul lui personal.

Aşteaptă să i se spună boss

Pe contul său de facebook, Mihai Rad a relatat un dialog de la o benzinărie din Cluj Napoca, cu un şofer curios să afle câţi bani a dat pe McLaren. Redăm mai jos, disputa pe care misteriosul proprietar de McLaren şi Ferrari din Cluj Napoca l-a purtat cu un alt tânăr de la care avea pretenţia să îi spună boss.
 

– Toţi, cât ai dat pe maşină?
– Cum ai zis? Toţi?
– Da…. cât ai dat pe maşină?
– Mai incearcă o dată întrebarea… eventual cu "salut, scuza-mă dacă te deranjez, cât ai dat pe maşină".
– … eu nu fac aşa. Da ţi-e greu să zici cât ai dat sau care îi problema?
Restul dialogului e irelevant, i-am zis într-un final preţul şi a plecat cu mersul lui de şmeker şi comentarii de genul "ce … mea crezi că dacă ai maşină tare eşti şmecher".
Morala: dacă îmi zicea şi el "boss" cum îmi zic toţi ceilalţi, nu se ajungea la cuvinte grele.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.