Evenimentul Zilei > Monden > La 26 de ani e cel mai longeviv prezentator al „Telejurnalului Matinal”
La 26 de ani e cel mai longeviv prezentator al „Telejurnalului Matinal”

La 26 de ani e cel mai longeviv prezentator al „Telejurnalului Matinal”

Radu Tudor spune că nu îi este greu să se trezească înaintea soarelui

Din cei 26 de ani de viaţă, 12 i-a petrecut în platourile de ştiri, prezentând emisiuni şi jurnale în studiourile de radio sau prezentator pe scenele unor mari concerte din ţară. La vârsta la care unii tineri abia își aleg drumul în viață, Radu Tudor este cel mai longeviv prezentator al „Telejurnalului Matinal”. Mai mult, tânărul spune că a pierdut deja numărul dimineţilor în care se trezeşte înainte soarelui.

„Viaţă de matinal, cu tot ce implică ea, nu este deloc uşoară, dar satisfacţia de la finalul unui Telejurnal reuşit nu se compară cu nicio senzaţie”, spune Radu care, în urmă cu trei ani, şi-a dorit o nouă provocare: radioul, la Europa Fm.

Nu există nu se poate

Probleme tehnice, mici defecţiuni și nopţile nedormite sunt doar câteva dintre dificultăţile care intervin uneori în echipa ştirilor.

„Nu poţi fi prezentatorul unui buletin informativ dacă nu ai abilitatea de a discerne între o ştire şi un subiect oarecare. La fel, nu poţi apărea în faţa oamenilor să le oferi informaţia, atât timp cât tu nu ai înţeles-o, sunt două lucruri esenţiale pentru un prezentator”, adaugă el.

Ceea ce mulți telespectatori nu pot vedea este munca pe care o presupune pregătirea unui buletin informativ.

„În primul rând, ştirile trebuie scrise de oameni care înţeleg în amănunt nuanţele limbii române. Apoi, numai cei curioşi, în sensul bun al cuvântului, pot reuşi întrun astfel de domeniu. Şi… ar mai fi necesar un lucru: să aibă capacitatea de a se exprimă simplu şi concis”.