Într-o postare pe Facebook, Goţiu anunţă „după 2 (doi) ani și 8 (opt) luni, începe, în sfârșit, procesul cu Mirel Palada”.

„MIRACOL?! Vă vine să credeți? După 2 (doi) ani și 8 (opt) luni, începe, în sfârșit, procesul cu Mirel Palada. Am fost atacat și lovit de fostul purtător de vorbe al unui Guvern PSD, în studioul televiziunii B1, pe data de 14 septembrie 2017. Am primit comunicarea legată de începerea procesului, astăzi, 27 mai 2020…

Da, au trecut doi ani și opt luni până când organele de cercetări penale, procurori și polițiști, au reușit să finalizeze MARELE dosar de loviri.

Sunt curios de câte ori au fost nevoiți să vadă și să revadă înregistrările cu agresiunea, văzute de sute de mii și milioane de cetățeni, că le-au reluat toate televiziunile. Aș vrea să știu de câte ori au vorbit cu martorii și ce expertize de pixeli și megapixeli au făcut de a fost nevoie de atâta timp pentru a finaliza un asemenea dosar complex…

Nu pot să nu mă gândesc la soția pădurarului ucis anul trecut, în pădurile din Maramureș. Au rămas orfane trei fetițe. În urmă cu o săptămână îmi scria că a trecut atâta timp și încă nu știe cine sunt cei care i-au ucis soțul și i-au lăsat fetițele să crească fără tată…

Mi-aș fi dorit să am cuvinte s-o încurajez, dar mi-e greu, mi-e foarte greu. Ce să-i spun? Dacă pentru o banalitate de dosar, cu o lovire oarecare, cu filmări și martori, a fost nevoie de doi ani și opt luni…

Pentru mine, întârzierea a fost mai mult o sâcâială, că nu știam ce să le spun oamenilor cărora le-am promis că nu voi renunța la plângere și la proces.

Dar pentru văduva pădurarului ucis în Maramureș și pentru fetițele lui, care nu știu de ce tatăl lor nu mai vine acasă, timpul curge altfel.

Iar în Parlament, mai sunt unii care consideră că nu avem nevoie de un DNA al Pădurilor, care să-i oprească din timp pe cei care fură pădurea, pentru ca hoții să nu prindă curaj și să se ajungă la asemenea tragedii.

Da, avem destule lucruri de schimbat în țara asta. Și nu mai putem amâna!”, a transmis Mihai Goţiu în legătură cu celebrul incident avut cu Mirel Palada şi ale cărui imagini le puteţi viziona mai jos.

„Nu are rost să mă ascund după tufiș. Preferințele mele politice nu le-am ascuns niciodată. Nu sunt membru de partid PSD, dar cu sufletul sunt alături de ei.

Am avut chiar și o prestație publică guvernamentală din partea PSD, pe vremea guvernării Ponta, fiind consilier de stat și purtător de cuvînt al Guvernului.

Mai mult de-atât, în momentul în care Victor și-a făcut partid, nu am mers după el, deși mi s-a propus destul de insistent asta.

Consider că Victor Ponta și Pro România n-au făcut bine atunci cînd s-au rupt de PSD și au ales calea definirii politice prin adversitate față de partidul care i-a consacrat politic”, spunea Palada în mai 2019, într-o analiză despre rezultatul ruşinos înregistrat de PSD la alegerile europarlamentare.