Kylie, din nou la drum

Kylie, din nou la drum

Diva pop începe azi primul turneu după ce a învins cancerul.

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue a primit ieri, cu o zi înainte de a-şi începe, la Paris, actualul turneu mondial, distincţ ia de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor statului francez. Kylie a fost decorată cu înaltul ordin pentru „contribuţia la dezvoltarea culturii franceze“.

Artista, în vârstă de 39 de ani, a declarat, potrivit „Firstanews“, că se simte onorată să primească această distincţie, cu atât mai mult cu cât întotdeauna s-a simţit apropiată de cultura franceză. „Cultura franceză m-a influenţat foarte mult şi am avut mereu un respect imens pentru artele şi oamenii din Franţa“, a spus Kylie.

Premiul i-a fost înmânat de ministrul francez al culturii şi comunicaţiilor, Christine Albanel, în cadrul unei ceremonii organizate ieri în capitala franceză. Onoraţi cu acest ordin au mai fost artişti precum Bob Dylan, Meryl Streep sau Uma Thurman. Zece zile până la concertul din România!

Ne puteți urmări și pe Google News

Turneul mondial al lui Kylie Minogue, „KYLIEX2008“, al nouălea din cariera artistei, debutează astăzi, la Paris, şi va include şi România, unde cântă reaţa va ajunge pe 17 mai şi va susţine un concert pe Stadionul Cotroceni. Kylie va sosi la Bucureşti după concertul programat pe 15 mai în Budapesta şi îşi va continua turneul în ţări precum Bulgaria, Turcia, Grecia sau Rusia. Artista promite un show „proaspăt, inovator şi îmbătător“.

„Amestecul de stiluri de pe noul album îmi permite să dezvolt acest show live nou şi plin de surprize“, declara australianca. Biletele pentru acest spectacol pot fi cumpărate din reţeaua magazinelor Diverta, de pe site-ul www.myticket.ro şi costă, în funcţie de poziţionarea faţă de scenă, 70, 95, 130 şi 200 de lei. Biletele VIP, puse în vânzare la preţul de 400 de lei, au fost vândute în totalitate. Şapte costume extravagante

Parte din spectacolul promis de diva australiană vor fi şi costumaţiile pe care Kylie le va schimba pe scenă. Potrivit cotidianului britanic „The Sun“, şapte dintre ţinutele în care va putea fi admirată Kylie sunt create de supranumitul „copil-teribil“ al modei franceze, Jean-Paul Gaultier. Nu se ştie dacă Gaultier o va trimite şi pe Kylie pe scenă în costumaţii provocatoare, aşa cum a făcut cu Madonna în 1990, dar cu siguranţă artista va îmbrăca un costum de gheişă, pe care l-a prezentat deja presei cu câteva zile în urmă.

Gaultier, care a provocat furori cu creaţia sa specială pentru Madonna, - un sutien spiralat, pe care diva italo-americană l-a purtat, printre altele, în turneul „Blond Ambition“ -, a anunţat că va croi pentru Kylie şapte ţinute. Cântăreaţa australiană a colaborat în trecut pentru spectacolele sale cu alţi creatori celebri, precum John Galliano, care i-a asigurat costumele de scenă pentru turneul „Showgirl Homecoming Tour“ din 2006, sau cu Dolce&Gabbana, casa de modă responsabilă pentru „Fever 2002 Tour“.

CARIERĂ

20 de ani de glorie

În 1987, când actriţa de televiziune Kylie Ann Minogue lansa hitul „Locomotion“, nimeni nu ar fi crezut că douăzeci de ani mai târziu ea va deveni una dintre cele mai mari staruri ale lumii. Succesul i-a fost asigurat însă de schimbările de imagine şi de stil muzical, estimează critica, tranziţia de la „numerele de aerobic“ cu care şi-a promovat piese gen „Locomotion“, spre o muzică mai complicată, cum ar fi „Where The Wild Roses Grow“, un duet cu Nick Cave&Bad Seeds.