Kremlinul l-a decorat în secret pe şeful comisiei electorale centrale

Kremlinul l-a decorat în secret pe şeful comisiei electorale centrale

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Rusia, Vladimir Ciurov, acuzat de observatorii internaţionali de interferenţe cu puterea, a fost decorat în taină de preşedintele Dmitri Medvedev cu ordinul Aleksandr Nevski, scrie astăzi ziarul Izvestia, citând surse din instituţia condusă de Ciurov.

Niciun reprezentant al Kremlinului nu a anunţat deschis că meritele lui Ciurov vor fi recompensate în acest fel de şeful statului în exerciţiu, menţionează portalul newsru.com.

Potrivit Vedomosti, după ceremonia de decorare a 55 de persoane, menţionate într-o listă publicată pe site-ul Kremlinului, presa a fost rugată să părăsească sala, cu justificarea “aici va avea loc alt eveniment". Astfel a fost ascunsă decorarea lui Ciurov, mai scrie ziarul Izvestia, preluat de Agerpres.

Între personalităţile ruse decorate cu ordinul Nevski, de care s-a învrednicit Ciurov, se numără patriarhul Aleksei al II-lea, directorul Muzeului Ermitaj, Mihail Piotrovski, artistele Ludmila Zîkina şi Elena Obrazţova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Ciurov se află la şefia CEC din 2007 şi a coordonat patru scrutinuri desfăşurate la nivel federal. El a fost aspru criticat de observatorii internaţionali şi de opoziţia rusă, care a cerut insistent demiterea sa, după legislativele din decembrie trecut. OSCE şi formaţiunile de opoziţie au acuzat fraude masive în favoarea partidului de guvernământ, Rusia Unită.