Decorată cu Legiunea de Onoare, chiar de către Franța, cel mai mare ”dușman” al numirii în funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi, a devenit chiar Franța, Parisul dorind să își impună propriul candidat pentru această funcție. În chesiunea numirii în această funcție, negocierile de la nivelul Uniunii Europene, dintre Parlamentul European și Comisia Europeană, vor fi reluate pe 26 mai.

Laura Codruța Koveși a acordat un interviu pentru ”Politico”, în care susține că va continua lupta pentru numirea ei în această funcție. „Atâta vreme cât procedura nu este finalizată, încă am o şansă de a obţine această funcţie şi mă lupt pentru această şansă, până în ultima secundă”.

În cadrul interviului, Kovesi a mai spus că „sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt”, dar și că a investigat multe fapte de corupție, ceea ce îi conferă o mare experiență. „Ce este sigur este că sunt un candidat care nu se bucură de sprijinul statului român, în timp ce colegul meu francez se bucură de sprijinul statului francez. În timpul negocierilor, sprijinul pe care guvernul României îl oferă sau nu îl oferă, poate să conteze”.

Fostul șef al DNA a mai spus că faptul că a jucat baschet iar de acolo a învățat că meciul se joacă până la capăt. ”Au fost situaţii în care am câştigat meciuri importante chiar în ultima secundă. Chiar şi când adversarul te conduce, în ultima clipă poţi să înscrii un gol şi să câştigi”, a spus Koveși care a mai adaugat că are un plan B, în cazul în care nu va prinde funcția de procuror șef european, și că acest plan nu vizează politicul și că nu își dorește să candideze la funcția de președinte al României.

Ultima victimă a DNA-ului condus de Kovesi, este chiar Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților. Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare și a fost încarcerat.