Evenimentul ZileiJustitieLaura Codruța Kovesi la un pas de a fi acuzată de instigare la fals intelectual

Laura Codruța Kovesi la un pas de a fi acuzată de instigare la fals intelectual

Laura Codruța Kovesi la un pas de a fi acuzată de instigare la fals intelectual
Procurorul General, Augustin Lazăr, a făcut, la sediul CSM, câteva clarificări despre ancheta autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță. Lazăr a declarat că în acest dosar s-a început urmărirea penală, in rem, pentru instigare la fals intelectual.

”În această cauză care este pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică se efectuează acte de urmărire penală pentru instigare la fals intelectual. S-a început urmărirea penală pentru această faptă și de administrează probe in rem,(cu privire la fapte- n.r.) într-adevăr. Sunt audiate diverse persoane. Nu putem intra în toate detaliile, dar într-o perioadă rezonabilă situația va fi clarificată”, a precizat procurorul general pentru jurnaliști.  Cât despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com, Augustin Lazăr a spus: „După cum spuneam nu aș dori să intrăm în detalii de acest gen cu picanterii. Ancheta nu este publică în această fază”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, în luna septembrie, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.Ulterior, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care îi aparţine în totalitate, menţionând că nu a plagiat.

 


Accesează: