Laura Kovesi, decorată pe „anti-corupție” de un suedez care nu poate fi judecat pentru corupție

Laura Kovesi, decorată pe „anti-corupție” de un suedez care nu poate fi judecat pentru corupție

Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia. În martie 2019, actualul prim-ministru suedez Stefan Löfven, chema la crearea unui tribunal internațional care să judece membrii grupului sunnit terorist Stat Islamic (IS). Löfven, unul dintre roboțeii politici europeni asamblați în garajele sorosiste, voia încă un tribunal, fiindcă la nivelul anului 2019 țara sa nu are încă o legislație pentru punerea sub acuzare ac etățenilor suedezi înrolați în milițiile IS- majoritatea sosiți ca refugiați de o generație, din state cu islamism ale Africii și Asiei. Între 2012 și 2017, cel puțin 300 de suedezi călătoriseră spre Siria și Irak pentru a se alătura grupului radical islamist și Califatului inaugurat în deșert.

Ținută în prizonierat de toxina  … numită “political correctness” (corectitudine politică), Suedia devenea un pericol pentru întreaga Uniune Europeană, după ce islamiștii săi radicali au început să revină acasă dinspre Califat fără nicio problemă, în timp ce țări ca Marea Britanie procedaseră la deposedarea de cetățenie, refuzul accesului în țară sau, după caz, arestarea și trimiterea în judecată a britanicilor radicalizați. Evident, nu a existat un Frans Timmermans de la Comisia Europeană care să emită “îngrijorări” și să impună un mecanism de control pentru Justiția Suediei pe astfel de lipsuri majore care, dată fiind libertatea de circulație din interiorul UE, propaga un risc pentru întregul continent. Ca de obicei, însă, cojile de nucă erau păstrate României, un vinovat de serviciu inclusiv pentru ambasadorul Suediei la București, dna Anneli Lindahl Kenny, diplomat activ în “verificarea” Justiției române: Lindhal Kenny are “îngrijorări” în rezonanță cu grupurile “haștag rezist” referitoare la Legile Justiției, “verifică progresele” României  pe complicatul mecanism MCV și e un lăudător sonor al revocatei Laura Codruța Kovesi. Cine este, așadar, Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Suediei la București și personajul care a înmânat distincția Ordinul Steaua Polară procurorului-șef Kovesi? Din partea unei familii regale acuzată de corupție , dar care nu poate fi cercetată pentru corupție fiindcă este “deasupra” legislației anti-corupție.

Șase, vine poporul! În 4 martie 2019, fabrica Electrolux din Satu Mare declanșa o grevă pe termen nelimitat, după ce creșterile salariale cerute de muncitori fuseseră refuzate de patronat. Electrolux are capital suedez, dar ambasadoarea Anneli Lindahl Kenny, cunoscută ca feministă de amploare, nu s-a implicat cu toate că,  oficial, o colaborare cu așa-numitul birou Business Sweden Office din România i-ar fi oferit oportunități de mediere. Eventual, lipsa de interes era reciprocă: femeile-grevist de la Satu Mare doreau pentru copiii lor ceva mai mult decât șabloane feministe produse în trainingurile multiculturalismului suedez: doreau măriri salariale, iar asta era îmbucurător, ca un semn că meseriașul român începe să își vândă abilitățile și munca la un preț mai mare. În aprilie, presa dâmbovițeană anunța că mai mulți greviști de la Electrolux porniseră pe jos spre Ambasada Suediei din Șoseaua Kiseleff: disperarea le dăduse călcâie de fier.

Du-mă, Doamne, și mă lasă, unde-s suedezi acasă Absentă acasă pentru greviștii de la Satu Mare, Anneli Lindahl Kenny a fost în schimb extrem de activă în susținerea controversatului ex-procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și în critica abuzivă a Guvernului României. În 2015 s-a întâlnit cu procurorul DNA Codruța Kovesi și a vorbit despre “înalta integritate” și “profesionalismul” conducerii și procurorilor DNA. Dincolo de 2015, serviciile secrete suedeze Säpo i-au oferit eventual amănunte suplimentare despre “înalta integritate” și “profesionalismul” unor “unități de elită” ale DNA, precum cea de la Ploiești dar și despre acuzațiile probate prin Protocoale, de rulare a unui Sistem Paralel prin colaborarea unor nuclee de judecători-procurori-ofițeri de informații. În ian. 2018, transformată brusc în comisar european, Lindhal cerea ministrului Justiției Tudorel Toader în cadrul unei întâlniri de rutină, chiar și o dare de seamă asupra “progreselor României” pe MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru Justiție.

În aprilie 2019, aceeași Anneli Lindahl  … semna abuziv o scrisoare comună, alături de alte 11 ambasadori, în care erau exprimate “îngrijorări cu privire la statul de drept din România”. Evitând cutuma și respectul consacrat- diplomatice, cei 12 l-au evitat pe  Theodor Meleșcanu de la Afacerile Externe, și au dat scrisoarea publicității, aruncând Divizia Presă din România într-o isterie de boală și triumf. Se impunea o întrebare. Sau poate două: avea Justiția din Suedia ceva în plus față de România? Sau, mai precis, avea ceva în minus? Exceptând, desigur, doar năravul nepedepsit al acelor magistrați- activiști din România, pe alocuri finanțați Soros, care s-au obișnuit să părăsească sala de judecată când doresc ,  fiindcă au “proteste” pe scări la Trebonal? Era neclar ce ascendent oferea Suediei dreptul de a judeca o țară normală-la- cap precum România, care avea chiar și o lege pentru judecarea cetățenilor români care călătoresc peste hotare pentru a se înrola în grupuri armate?

Procuroarea care a legalizat Statul Islamic în Suedia În octombrie 2016, în Suedia se decidea prin procurorul Gisela Sjövall  că steagul grupului Stat Islamic- Daesh nu constituie “hate speech” (discurs al urii) așa încât acest însemn al terorismului putea fi afișat legal oriunde în această țară: altfel spus, dacă un suedez umbla cu un steag- simbol terorist pe un trotuar și se  mai strângeau vreo zece lângă el, pe legea suedeză, acolo putea fi înființat un club al fumătorilor de pipă (cu tutun din Siria) fiindcă nu era nimic riscant pentru siguranța publică. Spre stupefacția Europei civilizate, un simbol care catalizase activitatea unui grup terorist responsabil pentru zeci de masacre, a beneficiat de întreaga înțelegere a Justiției din Suedia și a rămas considerat doar un banal mijloc de comunicare non- verbală. La puțin timp după emiterea acestei bijuterii de logică “europeană”, în aprilie 2017, un solicitant de azil islamist- afiliat Stat Islamic, a atacat sub steagul Daesh în centrul capitalei Stockholm, plonjând cu camionul în mulțime și omorând 4 oameni.

În 2019, Curtea Supremă a Suediei … desființa pe o motivație bizară- cu doi judecători care au făcut opinie separată în Completul de 5 – sentințele a două instanțe judecătorești anterioare și decidea anularea deportării unui somalez condamnat definitiv pentru viol, invocând faptul că deținutul avea “legături puternice” cu Suedia și că nu exista “niciun motiv extraordinar” pentru deportarea lui. Era vorba, desigur, de magistrați suedezi înrudiți “spiritual” și formați la aceeași școală ideologic- neoliberală cu “multilateralistul” Klaus Iohannis, președintele care cere, printr-un Referendum din România, interzicerea amnistiilor pentru corupți, dar nu și pentru violatori: în lumea lor, a “corecților politici”, violul este deja o noțiune deja mult prea “moale”. Eventual, o listă cu sentințe- capodoperă ale Justiției Suediei- o Justiție care nu are instituit un mecanism de control pan-european precum România, poate continua până departe, la Palatul Regal.

Cu regele Suediei deasupra, cu România dedesubt În iunie 2010, în Catedrala din centrul Stockholmului, era oficiată căsătoria prințesei Victoria a Suediei cu asistentul său personal pentru fitness: “luna de miere” a perechii regale avea să declanșeze ulterior controverse și depunerea unui număr de plângeri penale cu acuzații de corupție, împotriva mirilor, după ce s-a aflat că un om de afaceri suedez a făcut plăți imense pentru voiajul lor de nuntă. Ca membri ai uneia dintre cele mai bogate familii regale din lume, cei doi luaseră o decizie care, în opinia multora, devenise revoltătoare, fiindcă afaceristul Bertil Hult obținuse astfel o ușă deschisă permanent la Palatul regal, iar favorurile sale ar fi putut fi plătite inclusiv “într-un sens politic”: iar toate acestea aveau loc într-o țară, Suedia, unde politicienii refuzau în campanii electorale ofertele Volkswagen de închiriere gratuită a unor mașini de ultima generație, din teama de a nu fi acuzați de luare de mită.

Kovesi, decorată pe “anti-corupție”, de un suedez care nu poate fi judecat pentru corupție Presat să declanșeze o investigație de corupție a voiajului regal, Gunnar Stetler, procurorul-șef al unității anti-corupție din Stockholm, a închis rapid dosarul, motivând că familia regală “se situează potrivit Constituției suedeze, deasupra legislației anti-corupție”. Ulterior, în 2016, familia regală suedeză, cea care “se situează deasupra legislației anti-corupție”, o decora pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru “lupta curajoasă și susținută împotriva corupției”. Așadar, rămânea în istorie că regele Suediei Carl Gustaf al XVI-lea era “deasupra” legislației anti-corupție, iar românii se situau, ca de obicei, “dedesubtul” legislației. Cel puțin în viziune suedeză. Există, desigur, și o parte plină a paharului în această butaforie: potrivit unei credințe mioritice, când ești dedesubt, ești stabil: fiindcă mai jos n-ai cum să cazi.

Ne puteți urmări și pe Google News