Evenimentul Zilei > Politica > Laura Codruța Kovesi va lua locul Siminei Tănăsescu la Cotroceni? Se (tot) caută un post pentru șefa DNA! BURSA ZVONURILOR
Laura Codruța Kovesi va lua locul Siminei Tănăsescu la Cotroceni? Se (tot) caută un post pentru șefa DNA! BURSA ZVONURILOR

Laura Codruța Kovesi va lua locul Siminei Tănăsescu la Cotroceni? Se (tot) caută un post pentru șefa DNA! BURSA ZVONURILOR

Kovesi va deveni consilier prezidențial? Este ultima ipoteză fierbinte a verii politice. Măcinată de două dileme: dacă va semna Iohannis decretul de revocare și sentința în cazul lui Dragnea.

Astfel că la Bursa Zvonurilor a apărut o nouă variantă.

Demisia Siminei Tănăsescu din funcția de consilier prezidențial după scandalul în care a fost implicat și un judecător de la Curtea Constituțională, a determinat avansarea unei noi ipoteze: Laura Codruța Kovesi îi va lua locul. O mișcare politică, care dacă se va dovedi reală, îl va plasa pe președintele Klaus Iohannis într-o poziție extrem de avantajoasă: va semna decretul de revocare, deci ca închide conflictul cu CCR, o va numi consilier prezidențial pe Kovesi, deci își va securiza electoratul care îi cere să nu arunce la câini pe șefa DNA

Mai mult, prin poziția ocupată Laura Codruța Kovesi va avea IMUNITATE, având rangul de ministru. Iar miniștri nu pot fi anchetați fără acordul Președintelui. Deci soarta lui Kovesi va fi legată de cea a lui Iohannis. 

Bună mișcare!, spune consultantul din mine.

Proastă mișcare!, vor spune cei care-i contestă capacitatea profesională a șefei DNA, pentru că-l va lipsi pe președinte de expertiza juridică necesară.

Vă reamintim că tot EvZ a anunțat că de la Cotroceni i se caută un post sigur lui Kovesi, fiind vizat un post de judecător la CCR. Ulterior a izbucnit scandalul legat de intervenția Siminei Tănăsescu asupra lui Petre Lăzăroiu, scandal soldat cu demisia consilierului prezidențial. 

CCR a decis să sesizeze Comisia de la Veneția și a reclamat „presiuni cu privire la mandatul domnului judecător Petre Lăzăroiu”, pe fondul controverselor stârnite de o întâlnire pe care aceasta a avut-o cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

Zilele trecute, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că iniţiativa întâlnirii i-a aparţinut consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu, care se ocupă de reformă constituţională. Potrivit lui Lăzăroiu, Tănăsescu i-ar fi explicat că o organizaţie îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să semneze un decret pentru revocarea judecătorului constituţional.