Evenimentul ZileiJustitieKovesi APARE ÎN POZE cu un fost ȘEF AL SERVICIILOR SECRETE din SUA. Cel care a publicat imaginile, Robert Turcescu, este convins că „FOTOGRAFIILE VOR DEVENI VIRALE” | Foto în articol

Kovesi APARE ÎN POZE cu un fost ȘEF AL SERVICIILOR SECRETE din SUA. Cel care a publicat imaginile, Robert Turcescu, este convins că „FOTOGRAFIILE VOR DEVENI VIRALE” | Foto în articol

Kovesi APARE ÎN POZE cu un fost ȘEF AL SERVICIILOR SECRETE din SUA. Cel care a publicat imaginile, Robert Turcescu, este convins că „FOTOGRAFIILE VOR DEVENI VIRALE” | Foto în articol
Kovesi apare în poze cu un fost şef al serviciilor secrete din SUA.

O piedica in calea uitarii: Darren White si Laura Codruta Kovesi. Stiu, aceste fotografii vor deveni virale. Later edit: Darren White imi spune ca pozele sint facute in 2010, linga Sibiu, dupa o conferinta pe Cybercrime”, este mesajul postat de jurnalistul Robert Turcescu pe Facebook, deasupra fotografiilor în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, apare alături de Darren White, prezentat într-un interviu drept fost şef al US Secret Service în regiunea Europa de Est.

Darren White a devenit cunoscut opiniei publice din România în ianuarie 2016, când a acordat un interviu publicaţiei PoliticScan, în care vorbea despre România şi imaginea nefavorabilă pe care o are ţara noastră în lume din cauza liderilor ei. Americanul declara că România este sufocată de corupţie, iar cei au funcţii înalte nu fac nimic pentru că şi-ar tăia sursele de finanţare.

Cei care conduc sunt corupți, în Parlament și în alte poziții-cheie pe tot cuprinsul țării. Dacă ei ar stârpi corupția, atunci și-ar tăia sursa de finanțare și beneficiile din corupție. Judecătorii, procurorii, toți. Noi știm, pentru că am fost acolo și știm exact ce se întâmplă. De ce judecătorii, procurorii, parlamentarii și liderii României și-ar tăia sursa de finanțare? Sunt concentrați să pună mâna pe orice pot. Cei mai buni oameni pe care îi poți avea în preajmă sunt cei muncitori și cinstiți. Și apoi mergi la Parlament, 85% din Parlament e corupt, toți iau mită. O știu și ei, se supără când eu vorbesc despre asta”, preciza Darren White pentru PoliticScan.

Ulterior, în luna martie, Robert Turcescu îl intervieva pe White la postul online de televiziune Unde Tv. Cu acea ocazie, cel prezentat ca „fost şef al Secret Service din Statele Unite ale Americii”, ataca Justiţia românească: „Deseori oamenii pe care îi vezi anchetaţi de DNA, DIICOT şi alţii sunt tinţe politice. Aceia sunt oameni pe care sunt supăraţi din diverse motive. Aşadar, acele structuri, chiar şi serviciile, SIE şi SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice şi nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcţia lor. Am îndoieli serioase despre anchetele actuale şi cele în desfăşurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tinţelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care îi iau în vedere versus o investigaţie legitimă. Am rezerve în legătura cu investigaţiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii.”

Americanul se referea şi la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care spunea: „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta.” Altfel, White a spus că îl interesează ţara noastră datorită unei îngrijorări sincere. „O îngrijorare sinceră pentru oamenii lăsaţi în urmă. Este un lucru bine ştiut că 5% din populaţia bogată a României este interesată doar de propria bunăstare, în timp ce 95% din populaţia care munceşte din greu şi respectă legea se zbate pentru a supravieţui.” 

Reacţiile pe care White le-a avut faţă de Kovesi în 2016 nu seamănă cu acelea pe care le-a avut în decembrie 2015, într-un alt interviu acordat pentru site-ului politicscan.ro. La acea vreme, White expunea riscurile aduse de o eventuală schimbare a lui Kovesi din fruntea DNA: „Ştiţi, ar trebui să facem două lucruri: întâi ar trebui să avem un tablou corect al performanţei doamnei Kovesi şi apoi ar trebui să ne întrebăm cu cine o înlocuim şi de ce? Care sunt opţiunile? Pentru că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuieşti pe Kovesi cu cineva care e mai puţin agresiv, mai puţin inteligent, mai puţin determinat şi care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupţilor. Poziţia de şef al DNA e importantă, deoarece România e sufocată de corupţie.” 

 


Accesează: