K.O: Muhammad Ali împlineşte 70 de ani

K.O: Muhammad Ali împlineşte 70 de ani

Un jucător de box care a făcut istorie. O legendă. Încă de copil învăţa să lupte şi mai ales să câştige. La vârsta de 18 ani avea deja 108 victorii si doar 8 înfrângeri pe ringul de box. Revista "Sports Illustrated" l-a numit "Sportivul Secolului": Muhammad Ali, pe numele adevărat Cassius Marcellus Clay Jr., născut pe data de 17 ianuarie 1942, în Louisville, Kentucky.

Fostul pugilist va sărbători cei 70 de ani alături de familie şi prieteni, sâmbătă, la Louisville, în Kentucky, unde este organizat un dineu de gală în onoarea sa de Centrul cultural Muhammad Ali, un muzeu dedicat vieţii şi carierei şi care cu această ocazie va lansa o serie de omagii pe parcursul unei săptămâni, sub titlul "Seven Days for Seven Decades" ("Şapte zile pentru şapte decenii"). "Este un eveniment important deoarece Ali este o «icoană» mondială care a marcat viaţa a milioane de oameni. Curajul, gentileţea şi charisma lui inspiră lumea. A avut o legătură specială cu oamenii. Chiar şi adulţii se apucă de plâns atunci când îl văd", a afirmat Jeanie Kahnke, purtătorul de cuvânt al Centrului.

Copilul Ali

Încă de copil a învăţat să lupte şi mai ales să câştige. La vârsta de 18 ani avea deja 108 victorii şi doar 8 înfrângeri pe ringul de box. Revista "Sports Illustrated" l-a numit "Sportivul Secolului" : Muhammad Ali, pe numele adevărat Cassius Marcellus Clay Jr., născut pe data de 17 ianuarie 1942, în Louisville, Kentucky. Pe când era student la DuValle Junior High School, Cassius era mult mai interesat de box decât de citit. De fapt, furtul bicicletei a fost evenimentul care i-a declanşat pasiunea pentru acest sport. Ali a raportat furtul unui poliţist care i-a făcut cunoştinţă cu antrenorul Fred Stoner. Muhammad Ali a profitat de ajutorul lui Stoner pentru a ajunge o vedetă în liceul său şi pentru a câştiga 5 campionate Kentucky, 2 campionate Golden Glove şi 2 campionate pentru amatori. La vârsta de 18 ani, Ali obţinea medalia de aur la Olimpiada de la Roma. După întoarcerea în Louisville, campionul a decis să se pregătească pentru profesionişti…Drumul îi era deschis. Au urmat victorii, trofee, controverse, totul însemnând o viaţă intrată în legendă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dineu de gală

Fostul pugilist va sărbători cei 70 de ani alături de familie şi prieteni, sâmbătă, la Louisville, în Kentucky, unde este organizat un dineu de gală în onoarea sa de Centrul cultural Muhammad Ali, un muzeu dedicat vieţii şi carierei şi care cu această ocazie va lansa o serie de omagii pe parcursul unei săptămâni, sub titlul "Seven Days for Seven Decades" ("Şapte zile pentru şapte decenii"). "Este un eveniment important deoarece Ali este o «icoană» mondială care a marcat viaţa a milioane de oameni. Curajul, gentileţea şi charisma lui inspiră lumea. A avut o legătură specială cu oamenii. Chiar şi adulţii se apucă de plâns atunci când îl văd", a afirmat Jeanie Kahnke, purtătorul de cuvânt al Centrului. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0L8PygvhPYg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>