Flutur: Coaliţia susţine asumarea răspunderii pe legea salarizării
- Adam Popescu
- 15 noiembrie 2010, 16:37
Coaliţia susţine asumarea răspunderii pe legea salarizării, adoptarea rapidă a actului normativ fiind necesară pentru elaborarea bugetului pe 2011, a declarat astăzi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.
El a adăugat că liderii Coaliţiei vor avea întâlniri succesive astăzi şi mâine pentru a stabili forma finală a legii, astfel încât să intre în discuţia guvernului. Salariul minim şi procentul cu care vor creşte salariile, în suspensie
UDMR va propune Coaliţiei asumarea răspunderii guvernului pentru Legea salarizării unitare pe anul 2011, a declarat astăzi, după şedinţa Coaliţiei, preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor.
"Urmează ca în seara asta specialiştii să mai discute ultima variantă a Ministerului Muncii şi probabil că mâine seară va fi o discuţie în Coaliţie şi după aceea în guvern. Mai mult ca sigur, noi vom propune asumarea răspunderii pe legea salarizării, pentru că altfel nu putem, nu avem timp fizic să trecem, apoi, Legea bugetului prin Parlament", a declarat, astăzi, pentru Agerpres, Kelemen Hunor.
Cât priveşte legea educaţiei, liderul UDMR a precizat că se merge în continuare cu procedura asumării, însă acest lucru depinde de Birourile permanente reunite ale parlamentului, care trebuie să stabilească şi calendarul moţiunii de cenzură pe acest proiect.
El a precizat că, după şedinţa de azi a Coaliţiei, "au rămas câteva lucruri în suspensie": salariul minim, procentul cu care vor creşte salariile bugetarilor, în 2011, după reducerea cu 25% aplicată în 2010. Liderii Coaliţiei au amânat o decizie în privinţa legii salarizării, aşteptând motivarea Curţii Constituţionale asupra asumării pe legea educaţiei. Potrivit magistraţilor constituţionalişti, angajarea răspunderii este o procedură excepţională la care se recurge când adoptarea unui act normativ în procedură obişnuită sau de urgenţă nu mai este posibililă sau când structura parlamentului nu permite acest lucru. Adoptarea până la finalul acestui an a legii salarizării, alături de legea pensiilor şi bugetului, este o condiţie a FMI pentru acordarea următoarei tranşe de împrumut.