Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcţia României
Klaus Iohannis: Tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcţia României

Klaus Iohannis: Tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcţia României

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ocazia Zilei Drapelului Naţional în care afirmă că tricolorul este simbolul absolut al românilor de pretutindeni.
"Tricolorul este simbolul absolut al românilor de pretutindeni. Drapelul Naţional flutură cu mândrie în Europa şi în lume, este purtat cu demnitate de către ostaşii noştri în teatrele de operaţii de pe întregul mapamond şi însoţeşte momentele de bucurie ale victoriilor sportivilor noştri. Cu prilejul acestei sărbători, am datoria, dar şi privilegiul de a cere tuturor românilor să preţuiască şi să cinstească Drapelul Naţional", spune Iohannis în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 
 
El arată că Ziua Drapelului Naţional este pentru toţi românii o sărbătoare de suflet. 
 
"Drapelul, ca simbol naţional, ne reaminteşte permanent de jertfele înaintaşilor pentru o Românie modernă, stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, partener al Alianţei Nord-Atlantice şi membru de încredere al Uniunii Europene", adaugă şeful statului. 
 
Iohannis subliniază că "tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcţia României de astăzi". 
 
"La rândul nostru, avem responsabilitatea să lăsăm moştenire o Românie mai bună, o naţiune cu adevărat puternică", mai spune şeful statului, care urează "La mulţi ani!" României şi tricolorului.