Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia de copertă de pe Facebook. Gestul sau a stârnit un val de controverse

Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia de copertă de pe Facebook. Gestul sau a stârnit un val de controverse

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia de copetă de pe Facebook în semn de solidaritate pentru victimele de la Colectiv.

Şeful statului a înlocuit fotografia de pe Facebook cu una în care sunt amintite toate cele 60 de persoane decedate în incendiul de la Colectiv din 30 octombrie.

Gestul preşedintelui nu a fost primit bine de toţi cei care îl urmăresc. În timp ce unii l-au lăudat, alţii au cerut mai mult decât "schimbarea unei poze de profil".

Ne puteți urmări și pe Google News

La mai bine de o lună de la tragedia de la Colectiv, părinţii, fraţii, surorile sau iubiţii îşi plâng necontenit morţii. România a asistat la o noapte de coşmar după care au urmat zilele cumplite în care publicul a numărat morţii dintre cei grav răniţi pe care medicii nu au mai putut să-i salveze. Ceea ce trebuia să fie o seară de distracţie s-a transformat într-una de coşmar.

Incendiul din Colectiv a curmat în acea noapte 27 de vieţi, iar în saptamanile ce au urmat bilanţul a ajuns la 60 de morţi. Mulţi alţii au rămas mutilaţi pe viaţă. Seara de 30 octombrie va rămâne una neagră în istoria României. Durerea a a trezit întreaga ţară. Revoluţia #Colectiv a dus la demisia lui Victor Ponta şi la schimbarea Guvernului.