Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis se întâlneşte cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis se întâlneşte cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis se întâlneşte cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească marţi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

''Am început o serie de întâlniri la Palatul Cotroceni cu miniştrii Afacerilor Interne şi Apărării Naţionale, urmând ca mâine să am o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu. Discutăm despre domeniile de responsabilitate directă a Preşedintelui: securitatea naţională, apărarea şi relaţiile externe'', a scris luni seară Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a discutat luni cu miniştrii Internelor şi Apărării Naţionale domeniile de care Iohannis este direct responsabil, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu-Bran.

”La invitaţia preşedintelui României, se desfăşoară luni şi marţi la Palatul Cotroceni o serie de întâlniri între preşedinte şi miniştrii Apărării Naţionale, de Interne şi de Externe. Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil: securitatea naţională, apărarea şi politica externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu şi a celor trei ministere”, a precizat Tatiana Niculescu-Bran.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a discutat luni cu premierul Victor Ponta despre bugetul de stat şi alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 29 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, cu care a discutat despre bugetul de stat şi alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla în curând pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene", a precizat luni, într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: