Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis promovează ambasadori controversați
Klaus Iohannis promovează ambasadori controversați

Klaus Iohannis promovează ambasadori controversați

În afară de Dan Mihalache, pe lista de ambasadori propuşi de președintele Klaus Iohannis se mai află personaje controversate, precum şi un prieten de familie al şefului statului.

 În Estonia va fi trimisă Mihaela Cămărășan, fosta șefă de cabinet a ministrului de Externe Titus Corlățean, despre care presa a scris că ar fi primit ilegal o casă de la RAAPPS. În 2013, Corlăţean ar fi semnat o cerere ca aceasta să primească locuinţă din fondul de protocol, deşi soţul ei avea casă în Bucureşti.

Un alt nume controversat este cel al Brândușei Predescu, fost purtător de cuvânt al MAE, propusă ambasador în Olanda. Ea a fost demisă de către ministrul Bogdan Aurescu, după ce, în cadrul unei conferințe comune la care au participat Aurescu și omologul său german Frank-Walter Steinmeier, oaspetelui german i-a fost înmânată o broșură pe a cărei copertă figura conturul hărții Franței, acoperită cu steagul Germaniei.


Primarul Klaus Iohannis a oficiat personal căsătoria civilă a viitorului ambasador în Danemarca


Constantin Mihail Grigorie, care ar urma să ajungă în Croaţia, a apărut într-un clip publicitar pentru un aparat medical, stârnind un scandal mediatic ce a dus la deschiderea de către MAE a unei anchete interne.

În Danemarca ar urma să fie trimis Mihai Grădinar, fiul unui afacerist care a condus companii ale Primăriei Sibiu, pe vremea când edilșef era Iohannis. Acesta a oficiat personal la cununia celui pe care acum îl promovează ambasador. Tatăl lui Mihai Grădinar s-a îmbogăţit în timp ce conducea Pieţe Sibiu şi Energie Termică. Viitori ambasadori vor fi audiaţi luni în Comisiile de politică externă ale Parlamentului.