E lesne de observat că prin ONG-urile din dotare Binomul SRI- DNA  caută să-l aducă pe vicepremier la mîna cuplului Florian Coldea- Codruța Kovesi. În același timp,  nu-i exclusă o agățare a  lui Gabriel Oprea de către Parchetul General.
Pînă la noi întîmplări, decisive pentru soarta lui Gabriel Oprea, bilanțul rămîne în zona  efectelor de imagine.
Radiografia   întîmplărilor și evenimentelor care au constituit Scandalul de pînă acum  ne dezvăluie o realitate pe care  am  mai întîlnit-o de cîteva ori în postdecembrism: Discrepanța uriașă dintre fapt și campania de presă declanșată pe seama acestuia.

Desigur, moartea polițistului rămîne un fapt grav de a cărei responsabilitate Gabriel Oprea nu poate fi absolvit, dacă nu direct, măcar atunci măcar indirect, prin folosirea abuzivă a echipajului de la Poliția rutieră. Dar de aici pînă la   transformarea lui Gabriel Oprea într-un dușman al poporului de pe vremea luptei staliniste de clasă e o distanță uriașă.
Informației corecte i-a luat locul zvonul, publicat nu în ziare sau la televiziuni, unde există o responsabilitate, ci pe facebok-urile a tot felul de bucătărese  fără nume în presa serioasă, preluate rapid și în premieră de site-urile, ziarele și televiziunile care susțin campania.
Comentariului aprofundat,  sprijinit pe argumente, i-au luat locul insulta, înjurătura, scuipatul între ochi, pe primul loc la acest capitol fiind cei  știuți deja ca ofițeri acoperiți.

Ca să dau un exemplu din trecut, discrepanța dintre isteria cu interes a unei anumite părți a presei și realitatea faptului  îmi amintește de Scandalul copilului lovit din  bătălia dusă de Coaliția  politico- mediatică Jos Băsescu! dinaintea scrutinului prezidențial din 2009.
Ca și atunci, faptul- lovirea copilului sau  mă rog, înmpingerea copilului – era unul real.
Ireală, halucinantă era transformarea faptului într-un soi de crimă împotriva națiunii.
Cine susține această campanie care  n-are nici o legătură cu minimele reguli ale presei?
Ca și în cazul Copilului lovit, asistăm la o operațiune pusă la cale de o Coaliție  politico-mediatică înființată temporar, cîtă vreme niște interese coincid.

E vorba mai întîi de  Divizia Presă a Binomului SRI- DNA. Au fost și jurnaliști cinstiți care s-au implicat în campania împotriva lui Gabriel Oprea. Și asta din simplul motiv că Generalul e antipatizat de mulți jurnaliști. Majoritatea celor care au susținut campania sînt jurnaliști suspectați a avea legătură cu Binomul SRI- DNA. Fie direct, ca ofițeri acoperiți sau colaboratori, fie indirect, ca angajați ai site-urilor, ziarelor și televiziunilor care alcătuiesc puternicul Trust de presă al SRI, cel mai puternic trust din România. El a fost creat în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu prin finanțarea din moriștile de bani ale SRI și din pușculițele PDL a apariției unor noi site-uri, ziare și televiziuni, dar și prin plasarea în cele mai multe dintre instituțiile de presă a colaboratorilor și ofițerilor acoperiți ai SRI. Plasarea s-a făcut fie direct, prin intervențiile conducerii SRI la instituțiile de presă din Trust, fie prin cele ale lui Traian Băsescu și Elena Udrea.
Că e o Operațiune mediatică pusă la cale de Noua Securitate ne-o dovedește aruncarea în joc, cu toate mijloacele din dotare, a două forțe media aflate sub puterea Binomului:
1.  Digi 24, care a ieșit din hotarele frigidității gazetărești prezentate drept obiectivitate, pentru a susține o campanie  isterică, de țață care n-a fost violată, deși ar fi vrut-o, în care s-au depășit cu mult limitele impuse de deontologie.
2.  Internetul, teritoriu aflat în România sub stăpînirea absolută a SRI, instituția care deține o puternică Divizie IT,  cea care controlează și manipulează rețelele sociale.
Rețeta folosită în cazul Gabriel Oprea e cea de la Diversiunea din noiembrie 2014, prin care Sistemul și-a pus la Cotroceni Rața mecanică numită Klaus Iohannis.
Crearea unei isterii mediatice prin implicarea   unui număr uriaș de intervenții, prin   folosirea zvonului, a insultei  ivite, vezi Doamne! din indignare, isterie menită a lăsa impresia unei ridicări în masă a opiniei publice.
Din interese net diferite decît cele ale Binomului SRI- DNA ( a-i da un avertisment lui Gabriel Oprea, care-și luase nasul la purtare față de sergenții majori mesianici și nu le mai spune în fiecare zi că le strălucesc au bine stelele de pe epoleți), au intrat în Coaliția ad hoc și  PNL,   convins că prin prăbușirea Generalului, o parte din parlamentarii UNPR vor veni să se adăpostească sub fustele generoase ale Alinei Gorghiu, și PSD, tot mai deranjat de  încrederea în sine a Generalului.

Pînă acum însă am fost martorii unei Operațiuni strict mediatice, pentru că:
1) A lipsit (cel puțin pînă acum) lovitura mortală, cea care să-l oblige pe vicepremier să demisioneze.
2) A lipsit scenariul constituțional, cel folosit în postdecembrism cînd se decide în cercuri oculte debarcarea cuiva. Nimeni, nici măcar Klaus Iohannis, nu i-a cerut demisia, sau n-a pus în mișcare mecanismul menit a duce la demisie.
Nu-mi permit să anticipez ce se va întîmpla de acum încolo.
Lovitura mortală o poate da  Parchetul prin inculparea pentru complicitate la omor. Sau, de ce nu? Binomul SRI-DNA prin preluarea cazului de către DNA, așa cum cer, la ordin, niște ONG-uri cu cîntec. Pînă atunci însă – dacă așa se va întîmpla – ne aflăm în fața unei campanii mediatice avînd drept scop administrarea unei noi lovituri de imagine lui Gabriel Oprea.
Oricît ar părea de ciudat, principalul perdant din această Operațiune nu e Gabriel Oprea, ci Klaus Iohannis.
Pentru a înțelege asta, se cuvine a trece în revistă situația lui Gabriel Oprea. Deși membru de frunte al Guvernului Victor Ponta,  Gabriel Oprea a trecut pînă acum drept omul lui Klaus Iohannis din Coaliția de Guvernare.
Victor Ponta declara recent despre relația dintre Gabriel Oprea și Klaus Iohannis:
„Strict politic cred că e o lecție foarte bună pentru toți și pentru dl Oprea. Îmi aduc aminte că, în fiecare dimineață, îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliția, să-l pună prim-ministru. După venea doamna (Alina) Gorghiu la Ministerul de Interne, la cafea, după aia Predoiu înălța niște ode prin presă”.
Într-adevăr, în PSD, aceasta e imaginea lui Gabriel Oprea. Să reamintim că Gabriel Oprea a jucat împotriva PSD de partea lui Klaus Iohannis în cel puțin trei momente decisive pentru întărirea Puterii lui Klaus Iohannis în primul an de mandat:
1) La trecerea prin Parlament a Strategiei naționale de Apărare, moment văzut de toată lumea ca un succes uriaș al politicii: Tace și face!
 2) La trecerea prin Parlament a numirii lui MRU ca director SIE.
 3) La adoptarea Ordonanței de Urgență privind mărirea salariilor la demnitari.
În toate cele trei împrejurări, dar cu deosebire în primele două, Gabriel Oprea a trădat PSD făcîndu-i jocurile lui  Klaus Iohannis.
Cum ar fi arătat imaginea lui Klaus Iohannis și așa grav știrbită, dacă toate cele trei inițiative ar fi eșuat?!
Mult mai important, Gabriel Oprea a fost folosit de Klaus Iohannis ca un instrument de șantajare a lui  Victor Ponta.
Pe vremuri, sultanul apela la cîte un boier român pretendent la tron pe care-l ținea la Constantinopol ca șantaj pentru domnul din țările române.
La fel s-a întîmplat și cu Horia Sima, folosit de Hitler ca bîtă față de Mareșalul Antonescu.
Să reamintim de cîte ori  pînă acum a fost invocat numele lui Gabriel Oprea ca posibil defector din Coaliție la ordinele lui Klaus Iohannis sau chiar ca posibil premier desemnat de președinte în eventualitatea trecerii sale de partea PNL.
S-a trecut atunci la Operațiunea:
Faceți-l pe Gabriel Oprea imposibil de folosit de către Klaus Iohannis!
Operațiunea era simplă:
Declanșarea unei campanii mediatice menite a face ostil electoratul lui Klaus Iohannis față de Gabriel Oprea.
Un moment al acestei campanii a fost Afacerea cu Plagiatul.
Acuzația de plagiat n-are eficiență la electoratul PSD-UNPR.
E devastatoare în schimb la electoratul lui Klaus Iohannis.
Nu întîmplător campania a fost susținută pînă la demență de Hotnews, site suspectat a avea legături strînse cu Serviciile secrete.
Dan Tapalagă, stegarul campaniei, s-a dus cu Klaus Iohannis în SUA pentru a-l întreba la o conferință de presă asupra acuzațiilor aduse lui Gabriel Oprea.
Cum Klaus Iohannis a scăldat-o, Dan Tapalagă s-a năpustit asupra președintelui cu golăniile sale de tablagiu.
Al doilea Moment e al Scandalului cu polițistul.
 Gabriel Oprea nu s-a bazat niciodată pe imaginea  bună în electorat și, cu atît mai puțin, în electoratul lui Klaus Iohannis.
Scandalul adîncește ostilitatea electoratului lui Klaus Iohannis față de Gabriel Oprea.
E greu de crezut că Gabriel Oprea va fi de acum încolo atît de idiot încît să-l servească pe Klaus Iohannis în numele interesului  național.
E greu de crezut că la rîndu-i Klaus Iohannis  se va mai putea folosi de Gabriel Oprea pentru a-și promova interesele în condițiile  coabitării.
Indiferent de ce se va întîmpla de acum încolo,  Scandalul Gabriel Oprea  are drept victimă principală pe Klaus Iohannis.