Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: „O aderare care se produce prea repede poate să fie în detrimentul economiei românești și acest lucru evident că nu e de dorit”
Klaus Iohannis: „O aderare care se produce prea repede poate să fie în detrimentul economiei românești și acest lucru evident că nu e de dorit”

Klaus Iohannis: „O aderare care se produce prea repede poate să fie în detrimentul economiei românești și acest lucru evident că nu e de dorit”

Înainte de a pleca la la Summitul informal de la Bratislava, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aderarea României la zona euro în 2019 este exclusă.

Preşedintele României a precizat că acest pas poate fi în detrimental dezvoltării economiei româneşti.

Citeşte mai multe: Klaus Iohannis pleacă la Bratislava: "Este important să evităm fragmentarea UE". Șeful statului a CRITICAT duplicitatea unor lideri europeni

"Inițial s-a vehiculat ca și termen de integrare în zona euro anul 2019. A fost un termen înaintat atunci prea optimist, aș spune chiar nerealist. 2019 este exclus pentru noi, dar România are în continuare acest obiectiv strategic de aderare la zona euro. Când se va întâmpla acest lucru trebuie să stabilească în primul specialiștii care pot evalua în ce măsură România îndeplinește criteriile, în ce măsură e realmente pregătită economia românească, pentru că o aderare care se produce prea repede poate să fie în detrimentul economiei românești și acest lucru evident că nu e de dorit", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.