Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, MESAJ DE ULTIMĂ ORĂ pentru președintele Germaniei
Klaus Iohannis, MESAJ DE ULTIMĂ ORĂ pentru președintele Germaniei

Klaus Iohannis, MESAJ DE ULTIMĂ ORĂ pentru președintele Germaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică un mesaj de felicitare noului președinte al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Relația dintre România și Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale, a legăturilor interumane, dar și prin împărtășirea acelorași valori democratice fundamentale.

România reprezintă, la nivel european şi regional, un partener de încredere şi stabil al Germaniei, dar şi un promotor convins, pe care se poate conta, al necesităţii de consolidare a proiectului european.

În acelaşi timp, Germania este deja de mulţi ani primul partener comercial al României şi al treilea investitor în ţara noastră, iar potenţialul de dezvoltare al acestei dimensiuni continuă să fie unul ridicat. Nu în ultimul rând, pe români şi germani îi leagă o prietenie profundă, care se datorează mai ales convieţuirii de secole a românilor, saşilor şi şvabilor în Transilvania, Banat şi Bucovina. Lor li se adaugă cei aproximativ jumătate de milion de români stabiliţi în Germania.

Anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. Îmi exprim speranța că vom avea cât mai curând oportunitatea unei întâlniri în care să marcăm împreună importanța acestui moment.”, a spus Kaus Iohannis.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: