Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: „Întotdeauna există un plan B”. Pe cine ar pune premier
Klaus Iohannis: „Întotdeauna există un plan B”. Pe cine ar pune premier

Klaus Iohannis: „Întotdeauna există un plan B”. Pe cine ar pune premier

La finalul Ceremoniei de decorare a unor entități şi a unor supraviețuitori romi ai Holocaustului cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea complexului de la Auschwitz-Birkenau, președintele Klaus Iohannis a declarat presei că există un plan B, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece și dacă Ludovic Orban refuză demisia.

Întrebat despre anticipate și demisia lui Ludovic Orban, președintele României a spus că „Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce va decide Parlamentul.” Iohannis a mai spus că-și va asuma răspunderea și că urmează să vedem ce finalitate va avea. Întrebat fiind dacă are un plan de înlăturare a premierului Ludovic Orban, dacă moțiunea de cenzură nu va trece și dacă Ludovic Orban refuză demisia, președintele a declarat că „întotdeauna există un plan B.” El a mai adăugat că ”și de data aceasta, și data viitoare, tot pe dl Orban îl voi pune premier.”

Întrebat dacă pensiile ar trebui să fie majorate eșalonat, cu un procent de 20 la sută, Iohannis a ținut să precizeze: „Nu cred că în această seară lămurim chestiunea cu pensiile. Este o discuție mai lungă și altfel decât cei care au guvernat fără analize și fără studii. Îmi doresc foarte mult ca acest Guvern să analizeze profund, să studieze cu mare responsabilitate întreaga chestiune. Sigur, împreună și cu Casa de Pensii și cu reprezentanții pensionarilor, cu sindicatele și așa mai departe, fiindcă, până la urmă este în interesul tuturor să se găsească cele mai bune soluții. Și pentru autostrăzi, dar și pentru pensionari.