Într-un comentariu la cald, jurnalistul Dan Andronic a apreciat că miza reală a prezenței Președintelui la mitingul din această seară este oportunitatea câștigării unui nou electorat, pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

"Pentru cei care nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat: Klaus Iohannis forțează suspendarea!

E primul președinte care participă la un miting neautorizat împotriva unui partid politic. Dă cu bățul pe gard la sediul PSD ca să-i scoată din sărite.

A plecat în urmărirea unui nou electorat, fiind disperat de scăderea din sondaje. Cu o alianță PSD-ALDE care va rezista 4 ani, cu un PNL fără cap și fără coadă, slab și incapabil să atragă suport popular, Klaus Iohannis a fost nevoit să ia jocul pe mâna lui. Ajutat de Sistem, nu am nici o îndoială, dar cărui om politic i se poate reproșă că se folosește de o asemenea oportunitate?

Traian Băsescu a avut noroc cu două suspendări, Klaus Iohannis va reuși măcar una? Cred că este singura lui șansă de a reveni în prim-planul politicii. Traian Băsescu, liderul natural al Opoziției, nu dă semne că ar mai fi interesat de un asemenea rol, așa că Iohannis a preluat natural rolul.

Adevărul este că i-a picat mănușă povestea cu grațierea.

Reacția PSD poate fi suspendarea și adoptarea modificărilor la Codurile Penale și grațierea sau retragerea. Pot spune că aceasta este o situație în care pierde în ambele variante.

E un meci interesant. Merită urmărit!"