"Este o realizare deosebit de frumoasă. Sunt impresionat şi cred că pot să îmi permit această evaluare fiindcă în ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut şi este o bijuterie şi nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spaţii a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, care vor fi căutate de mulţi regizori. Sunt convins că odată redeschis în această formă TNB va deveni, ceea ce sper că nu se supără nimeni, un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii în adevăratul sens al cuvântului", a declarat Iohannis, scrie Agerpres.

El i-a felicitat pe reprezentanţii TNB, echipa care a lucrat la refacerea instituţiei, şi teatrul care a suportat un şantier timp de mulţi ani.

Şeful statului a spus că va veni cu siguranţă la o piesă de teatru.

Preşedintele Iohannis a vizitat joi câteva săli ale Teatrului Naţional şi a participat pentru câteva minute la repetiţia spectacolului "Înşir'te mărgărite". El s-a fotografiat cu actorii şi a discutat cu aceştia.

Sâmbătă se va redeschide Sala Mare a TNB, moment care marchează finalizarea unui amplu proces de reconstrucţie, reabilitare şi modernizare a Teatrului Naţional "I. L.Caragiale" din Bucureşti.

Sala Mare va fi inaugurată cu premiera spectacolului "Înşir'te mărgărite", după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric.

Te-ar putea interesa și: