Klaus Iohannis despre atacurile lui Marcel Ciolacu: „Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte“

Klaus Iohannis despre atacurile lui Marcel Ciolacu: „Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte“ Sursa foto: INQUAM_PHOTOS

Președintele Klaus Iohannis a declarat că partidele din coaliția de guvernare ar trebui să renunțe la atacurile din spațiul public și să aibă în vedere interesul României. Șeful statului a reacționat și la declarațiile lui Marcel Ciolacu, care a spus că nu este mulțumit de activitatea sa.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce PNL și PSD s-au atacat reciproc în ultima perioadă. Șeful statului spune că politicienii trebuie să aibă în vedere interesul României și să renunțe la atacuri și la critici în această perioadă tulbure.

Replică pentru liderul PSD

Declarația șefului statului vine și după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele lui Klaus Iohannis au însemnat ani pierduți din cauza ranchiunii președintelui.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintre nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful statului a vorbit și despre rotația premierilor, dar și despre eventualele remanieri guvernamentale. „Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a mai spus Klaus Iohannis.

Acuzațiile lui Marcel Ciolacu

Liderul PSD a declarat zilele trecute că nu este un „fan“ al lui Klaus Iohannis în momentul în care a fost întrebat dacă este mulțumit de „prestația“ președintelui României. Marcel Ciolacu a mai spus și că șeful statului s-a implicat în campaniile electorale.

„Este președintele României și am tratat cu respect instituția prezidențială. Mi-aș fi dorit ca în anumite momente să trateze toate partidele cu aceeași măsură, să nu se implice în campaniile electorale

Dar, fiecare va răspunde de faptele sale. Părerea mea e că au fost ani de zile pierduți din cauza unor ranchiune și a unor discuții politice", a spus Ciolacu, duminică, în direct la emisiunea "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", potrivit stiripesurse.ro.