Evenimentul Zilei > Economie > Klaus Iohannis, declarații DE ULTIMĂ ORĂ despre economia ROMÂNIEI. Președintele nu a ASCUNS nimic
Klaus Iohannis, declarații DE ULTIMĂ ORĂ despre economia ROMÂNIEI. Președintele nu a ASCUNS nimic

Klaus Iohannis, declarații DE ULTIMĂ ORĂ despre economia ROMÂNIEI. Președintele nu a ASCUNS nimic

Președintele României a vorbit la Romexpo despre economia țării noastră și reușitele în din ultimul an din punct de vedere financiar pentru țara noastră.

”Cifra de afaceri la nivelul întregii economii a crescut cu 6% față de anul trecut. Rata de profitabilitate a crescut de la 4.5% în 2014, la 6% în 2015, în timp ce numărul firmelor cu profit a crescut cu 10%. Ocuparea locurilor de muncă și salarizarea a crescu progresiv. Aceste cifre arată trendul de creștere al economiei românești”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat, totuși, că România încă are probleme considerabile cu evaziunea fiscală.

”Avem pribleme de luat în seamă cu evaziunea fiscală. Trebuie să înțelegem riscul acestui cerc vicios”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a mai amintit că țara noastră se bucură, în prezent, de încredere din partea afaceriștilor, amintind că ”cifrele sunt încurajatoare”, iar ”evoluțiile recente arată că nu doar consumul a avansat, ci și investițiile”.