Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a participat la reuniunea miniştrilor de externe din Formatul Bucureşti!
Klaus Iohannis a participat la reuniunea miniştrilor de externe din Formatul Bucureşti!

Klaus Iohannis a participat la reuniunea miniştrilor de externe din Formatul Bucureşti!

Klaus Iohannis a transmis, după întâlnirea cu miniştrii afacerilor Externe, că România îşi va îndeplini toate responsabilităţile care îi revin.

Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, cu miniştrii afacerilor Externe, respectiv şefii delegaţiilor ministeriale, ai celor nouă state aliate ale Flancului Estic – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria – care se vor afla în România pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe din Formatul Bucureşti.

La conferinţa de presă, preşedintele a concluzionat: „Am convenit că acest Format este în beneficiul securităţii atlantice. Formatul reconfirmă rolul ţării noastre la nivel regional şi în cadrul NATO. Sunt convins că reuniunea de astăzi va fi de substanţă şi va permite un schimb de opinii legate de securitatea din regiune. Este o întâlnire utilă, se desfăşoară într-un moment important. Vom aborda atât aspectele de consolidare a posturilor NATO, cât şi creşterea stabilităţii şi dezvoltarea ţărilor partenere. România este ferm angajată să-şi îndeplinească toate responsabilităţile ce îi revin.” 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.