Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis a mai declarat O ZI sărbătoare națională. Când NU veți merge la muncă?
Klaus Iohannis a mai declarat O ZI sărbătoare națională. Când NU veți merge la muncă?

Klaus Iohannis a mai declarat O ZI sărbătoare națională. Când NU veți merge la muncă?

27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România este începând de luni zi de sărbătoare naţională după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii.

"Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, Unirea cu ţara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor", se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax. 

În comunicat se mai spune că "România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova", precizându- se că "integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, un obiectiv naţional de politică externă, acesta fiind asumat formal inclusiv în Declaraţia privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010".