Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, marţi sunt aşteptaţi reprezentanţii PSD (ora 10,00), PNL (11,00), UDMR (12,00), iar miercuri cei de la UNPR (10,00), ALDE (11,00), grupul parlamentar al minorităţilor (12,00). 

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane. 

Aseară, la TVR 1 preşedintele Klaus Iohannis a precizat că anterior va avea o discuţie cu premierul Dacian Cioloş despre legislaţia în domeniul securităţii naţionale. 

"Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marţi şi miercuri. Luni voi avea o discuţie cu prim-ministrul pe această temă, în cadrul săptămânii, marţi şi miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice, după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare", a spus Iohannis într-un interviu acordat TVR 1. 

El a subliniat că legislaţia în materie a rămas în urmă şi că este nevoie de o îmbunătăţire a acesteia. 

"Securitatea naţională, securitatea cyber, organizarea serviciilor – aceste chestiuni sunt foarte sensibile şi privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care priveşte pe un partid şi pe celălalt nu. Îi priveşte pe absolut pe toţi şi pe toţi cetăţenii României şi atunci mi se pare normal ca această legislaţie, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea şi cu acordul tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii şi atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice", a adăugat Iohannis