Evenimentul Zilei > Actualitate > Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un mesaj de pace. Este primul care vine de la vârful puterii ruse
Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un mesaj de pace. Este primul care vine de la vârful puterii ruse

Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un mesaj de pace. Este primul care vine de la vârful puterii ruse

Patriarhul Kiril al Rusiei le-a transmis rușilor că cei care au ales să fugă din țară, pentru a scăpa de mobilizare, sunt victimele decadenței Occidentului. Tot el a transmis un mesaj, în care arată că nici poporul Ucrainei şi nici al Rusiei nu poate fi interesat să continue acest război.

Prelatul rus a mai spus că, ani de-a rândul, societatea rusă a fost bombardată cu ”false valori occidentale”, care și-au pus amprenta asupra unei părți din populația rusă. Din acest motiv, mulți dintre ruși au preferată să fugă din țară, în loc să meargă la luptă.

„Timp de ani de zile, în rândul generaţiilor tinere s-au impus şi au fost sprijinite valori false importate din exterior, care au fost acceptate fără cel mai mic simţ critic”, a spus patriarhul rus, de la tribuna Dumei de Stat, care este Parlamentul Federației Ruse.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a cerut autorităților judiciare să nu îi judece cu aceeași măsură pe cei care au fugit din țară, deoarece motivele sunt diferite de la caz la caz.

„Evident este de înţeles frica de moarte pe care probabil au trăit-o. Mă gândesc că mulţi dintre ei au nevoie de ajutor spiritual, de o îndrumare”, a mai spus Kirill.

Sute de mii de ruși au fugit din țară

După invazia Rusiei din Ucrainei, și anunțarea unui prim val de mobilizare, care a vizat peste 300.000 de oameni, mulți dintre bărbații apți de luptă au fugit din țară.

La granița cu Finlanda sau Georgia s-a format cozi imense, cifra estimată a celor care au plecat din Rusia fiind de aproximativ 600.000 de persoane.

Patriarhul Kirill a subliniat și un mesaj, pe care mulți dintre comentatorii politici îl văd ca pe un semn de pace.

”Nici poporul Ucrainei şi nici poporul Rusiei nu pot fi interesaţi să continue acest război intern”, a precizat patriarhul.

Îi îndeamnă pe preoți să susțină războiul

Zilele trecute, patriarhul Rusiei a transmis un alt mesaj în care îi îndeamnă pe preoți să susțină războiul, și să le acorde asistență religioasă celor care se vor înrola.

”Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti.

În opinia lui Kirill, preoții trebuie să meargă pe front, chiar în prima linie, pentru a fi văzuți acolo de soldați și de populația rusă, care este îndemnată să susțină efortul de război.

„Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a spus Kirill.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: