Kinder este cel mai iubit brand de ciocolată în rândul copiilor. Totuși, mai multe state au retras produsele de pe piață pentru risc de infectare cu Salmonella. În urma acestui eveniment, Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară din Belgia a ordonat producătorului să închidă fabrica din Arlon. De asemenea, Ferrero, producătorul italian al celebrei ciocolate Kinder, trebuie să recheme toate produsele fabricate la această unitate.
Ferrero, producător italian de dulciuri, este obligat de către Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară din Belgia să oprească pentru moment producția la fabrica din Arlon. În urma retragerii mai multor produse de pe piață din cauza unei posibile infectări cu salmonella, producătorul trebuie să recheme toate dulciurile fabricate la unitatea din Belgia.
"Agenţia a retras vineri autorizaţia fabricii Ferrero din Arlon. Întreaga gamă de produse Kinder de la această unitate este retrasă de la comercializare, indiferent de data la care au fost produse", au informat autorităţile belgiene, transmite DPA.
Companiei Ferrero a anunțat că numai produsele Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi şi Schoko-Bons prezintă suspiciunii de contaminare cu salmonella.
Fabrica din Belgia va avea activitatea suspendată până când vor fi îndeplinite toate cerinţele privind securitatea alimentară, a precizat Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară.
Kinder își retrage dulciurile de pe piață
Miercuri, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) anunțase faptul că investighează zeci de cazuri de infecție cu Salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puțin nouă state europene.
„Compania Ferrero a inițiat procedura de rechemare a mai multor produse. Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella. Companiei Ferrero a anunțat că numai produsele enumerate pe site pot fi afectate, şi anume produsele Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix”, se arată într-un comunicat.
Salmonella este o bacterie implicată în etiologia celei mai frecvente boli diareice din SUA și probabil din lume. Salmonella trăiește în mod în intestinele animalelor și ajunge să contamineze diversele alimente sau apa, devenind în acest fel patogenă pentru om. Este un gen de bacterie care include diferite serotipuri care duc la boli, inclusiv diaree și vărsături. Unele cazuri de salmonella sunt suficient de grave pentru a duce la spitalizare sau chiar la moarte.
„Știm că aceste produse sunt populare în rândul copiilor mici, mai ales pe măsură ce se apropie Paștele, așa că am îndemnat părinții și tutorilor copiilor să verifice dacă produsele aflate deja în casa lor sunt afectate de această retragere”, a declarat Tina Potter, șefa de incidente FSA într-un comunicat.