Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un s-a CĂȚĂRAT pe cel mai ÎNALT munte din Coreea și a TÂRÂT toată ARMATA după el
Kim Jong-un s-a CĂȚĂRAT pe cel mai ÎNALT munte din Coreea și a TÂRÂT toată ARMATA după el

Kim Jong-un s-a CĂȚĂRAT pe cel mai ÎNALT munte din Coreea și a TÂRÂT toată ARMATA după el

O fotografie cu Kim Jong-un, zâmbind pe vârful înzăpezit al Muntelui Paektu, în zorii zilei, a fost dată publicității de regimul de la Phenian.

„Realizarea ascensiunii pe Muntele Paektu își oferă o hrană mentală prețioasă, mai puternică decât o armă nucleară”, a declarat Kim pentru ziarul Rodong.

Muntele Paektu se află situat în partea nordică a Coreii comuniste, aproape de granița cu China. Este considerat sacru de către nord-coreeni, deoarece fondatorul comunist Kim Ir Sen, bunicul actualului dictator, a stabilit aici o bază de gherilă anti-niponă, din epoca în care Coreea era colonie japoneză.

Potrivit istoriografiei oficiale comuniste, Kim Jong-il, fiul lui Kim Ir Sen și tatăl lui Kim Jong-un, s-ar fi născut chiar pe acest munte în 1942, în ciuda multor istorici care susțin că de fapt acesta s-a născut în Rusia.

Phenianul este expert în inventarea de mituri pentru neamul Kim, cărora le creează o aură de semizei. Săptămâna trecută, presa oficială (singura, de altfel) afirma că actualul dictator știa să conducă încă de la vîrsta de 3 ani, iar că taică-su, Kim Jong-il, ar fi reușit la golf să introducă mingea din prima lovitură în toate cele 18 găuri. Și încă de prima dată când s-a aflat pentru un teren de golf.

Potrivit agenției oficiale KCNA, Kim Jong-un s-a urcat pe Muntele Paektu sâmbătă dimineața, urmat de un alai de sute de piloți de vânătoare și de înalte grade militare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: