Evenimentul Zilei > Actualitate > Kim Jong-un lansează o „amenințare catastrofală” pentru Joe Biden: Rachetele Hipersonice
Kim Jong-un lansează o „amenințare catastrofală” pentru Joe Biden: Rachetele Hipersonice

Kim Jong-un lansează o „amenințare catastrofală” pentru Joe Biden: Rachetele Hipersonice

Kim Jong-un a făcut un anunț important pentru viitorul administrației Biden

Se spune că Coreea de Nord se află în „ultimele etape” ale unui test cu rachete nucleare, ce se poate dovedi decisiv pentru președintele american Joe Biden. Liderul nord-coreean, Kin Jong-un este singurul lider din lume care nu l-a felicitat pe domnul Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din noiembrie. În timpul discursurilor politice recente, el a promis, de asemenea, să își consolideze programul de arme nucleare. Coreea de Nord este cunoscută pentru testarea noilor administrații americane cu lansări de rachete, în încercarea de a forța liderii să revină la masa negocierilor.

Scott A. Snyder, cercetător principal în problema din peninsula coreeană și director al programului privind politica SUA-Coreea la (CFR) Consiliul pentru Relații Externe a avertizat că Coreea de Nord ar putea fi o „amenințare catastrofală” pentru Biden din cauza predecesorului său Donald Trump. El a spus: „Președintele Obama l-a avertizat pe președintele ales Trump în noiembrie 2016 că din Coreea de Nord va veni cea mai dură  amenințare la nivel internațional pentru securitate.

Două teste nucleare, nenumărate teste de rachete cu rază lungă de acțiune și trei reuniuni la nivel înalt Trump-Kim mai târziu, fac ca probabilitatea să prezinte o amenințare catastrofală pentru interesele naționale ale SUA să fie mai mare decât acum patru ani.”

Kim Jong-un, „amenințare catastrofală” pentru Joe Biden

Kim Jong-un a spus anterior că a existat un progres major în tehnologia armelor nucleare la începutul acestui an, înainte de a adăuga că regimul se află în „etapa finală” de dezvoltare a armelor hipersonice.

A recunoscut acest lucru în timpul unui discurs televizat de 30 de minute. Atunci el a spus: „Suntem în etapele finale ale lansării testului rachetei balistice intercontinentale.” Se spune că rachetele hipersonice pot călători 4.000 de mile pe oră, putând ataca orice regiune din lume în trei ore, fiind aproape imposibil de interceptat.

Justin Hastings, profesor în relații internaționale la Universitatea din Sydney, a adăugat că Coreea de Nord riscă să împingă SUA mult prea departe cu ultimele amenințări cu rachete. El a declarat pentru news.com.au: „Coreea de Nord dezvoltă arme nucleare din ce în ce mai sofisticate și rachete cu rază lungă de acțiune … și de fiecare dată când le testează poate duce la instabilitate în regiune”.