Evenimentul ZileiInternationalKim Jong Un a băgat frica în oasele lui DONALD TRUMP. Președintele SUA, întâlnire de URGENȚĂ cu președintele Coreei de Sud pentru apărarea REGIUNII

Kim Jong Un a băgat frica în oasele lui DONALD TRUMP. Președintele SUA, întâlnire de URGENȚĂ cu președintele Coreei de Sud pentru apărarea REGIUNII

Kim Jong Un a băgat frica în oasele lui DONALD TRUMP. Președintele SUA, întâlnire de URGENȚĂ cu președintele Coreei de Sud pentru apărarea REGIUNII
Donald Trump și președintele interimar al Coreii de Sud, Hwang Kyo-Ahn, s-au înțeles duminică, în cursul unei discuții telefonice, asupra necesității de a întări capacitățile lor de apărare în fața Coreii de Nord.

"Cei doi lideri au căzut de acord să ia măsuri pentru a întări capacitățile comune de apărare împotriva amenințării nord-coreene", a declarat președinția americană într-un comunicat dat publicității după această convorbire.

"Președintele Trump a reiterat angajamentul nostru absolut în apărarea Republicii Coreea, inclusiv prin aportul unei descurajări sporite prin recurgerea la o gamă completă de capacități militare", a adăugat documentul.

Cei doi lideri au mai discutat despre vizita în Coreea de Sud cu începere de miercuri a secretarului american al Apărării, James Mattis. Ministrul urmează să se deplaseze și în Japonia la 3 februarie.

În timpul campaniei sale victorioase, președintele american a discutat public despre posibilitatea retragerii soldaților americani din sudul Peninsulei Coreene și al arhipelagului nipon, în absența unei creșteri semnificative a contribuției financiare a celor două țări.

Aceste declarații au stârnit temeri legate de o posibilă reevaluare a angajamentului militar al Statelor Unite într-o regiune în care China își avansează pionii, iar Coreea de Nord multiplică provocările.

În discursul său de Anul Nou, liderul coreean, Kim Jong-Un, a anunțat iminența unui test balistic intercontinental.

Coreea de Nord caută, încălcând numeroasele rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, să se doteze cu această tehnologie pentru a fi în măsură să amenințe teritoriul continental al SUA cu lovituri nucleare.

 


Accesează: