Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un a pregătit MUTAREA FINALĂ. Armele Coreei sunt pe POZIȚII. Europa, pe marginea prăpastiei?
Kim Jong-un a pregătit MUTAREA FINALĂ. Armele Coreei sunt pe POZIȚII. Europa, pe marginea prăpastiei?

Kim Jong-un a pregătit MUTAREA FINALĂ. Armele Coreei sunt pe POZIȚII. Europa, pe marginea prăpastiei?

Comunitatea internațională a primit o veste dură, duminică, după ce noi detalii despre capacitățile nucleare ale Coreei de Nord au ieșit la iveală. Conform ultimelor date, statul condus de Kim Jong-un ar avea o putere mai mare decât se credea până acum, amenințând Europa în mod direct.

Rachetele lui Kim Jong-un pot fi acum echipate cu arme nucleare şi ar putea ajunge în Germania şi Europa centrală, a declarat parlamentarilor în această săptămână un oficial de top din Agenţia de informaţii externe a Germaniei, scrie ziarul Bild am Sonntag, citat duminică de Reuters, potrivit agerpres.ro.   

Directorul adjunct al BND Ole Diehl a declarat parlamentarilor în timpul unei şedinţe cu uşile închise că evaluarea este „sigură”, potrivit ziarului, citând participanţi la reuniune.   

În acelaşi timp, Diehl a spus că agenţia consideră discuţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud ca un semn pozitiv.

Niciun comentariu nu a fost imediat disponibil din partea BND.   

Un înalt diplomat nord-coreean a plecat duminică în Finlanda pentru discuţii cu foşti oficiali americani şi sud-coreeni, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, în timp ce continuă o serie de întâlniri diplomatice înaintea unui posibil summit SUA-Coreea de Nord.

Coreea de Nord îşi continuă programele nuclear şi de rachete sfidând sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU şi nu a făcut un secret din planurile sale de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul continental al Statelor Unite.

Ea îşi apără programele ca un factor de descurajare necesar împotriva unor planuri percepute de invazie din partea Statelor Unite, în timp ce 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, o moştenire a Războiului din Coreea (1950-53). Statele Unite neagă că au astfel de planuri.

Tensiunile s-au relaxat în ultimele săptămâni, care au coincis cu participarea Coreii de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă desfăşurate în Sud luna trecută.