Kim Jong Il, aproape mort

Kim Jong Il, aproape mort

Liderul nord-coreean mai are de trăit doar câteva luni, titrează cotidianul britanic, The Telegraph. Potrivit unei surse apropiate familiei liderului de la Phenian, Kim Jong Il este grav bolnav şi nu mai rezistă până la sfârşitul anului.

"Nu mai are mult de trăit, iar sursele mele susţin că diagnosticul doctorilor a fost că nu mai trăieşte până la sfârşitul anului", a declarat profesorul Toshimitsu Shigemura, expert în probleme nord-coreene de la Univeristatea Waseda din Japonia.

Speculaţiile legate de starea de sănătate fragilă a liderului nord-coreean au reapărut în urmă cu câteva zile. Kim Jong Il, a fost filmat foarte slabit şi şchiopătând la evenimentele de comemorare a 15 ani de la moartea tatălui său, Kim Il Sung văzut ca fondatorul Coreei de Nord.

Se crede că Kim Jong Il, în vârstă de 67 de ani, a suferit un atac de cord, în august anul trecut, iar din cauza diabetului şi afecţiuilor cardiace starea sa de sănătate s-a agravat.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Zvonuri circulă şi în SUA. Un oficial american a declarat pentru The Washington Times, că se estimează ca liderul de la Phenian mai are doar un an de trait.