Kim: Joe Biden, un câine turbat ce trebuie bătut cu bățul până moare

Kim: Joe Biden, un câine turbat ce trebuie bătut cu bățul până moare

Agenția de presă nord-coreeană s-a dedat la insulte spectaculoase la adresa candidatului democrat

Coreea de Nord a prezentat un atac verbal de o rară violență împotriva candidatului democrat la Casa Albă, numindu-l pe fostul vicepreședinte al SUA un „câine turbat” care „trebuie bătut cu bățul până la moarte”.

Autoritățile nord-coreene nu sunt zgârcite cu insulte, însă aceasta din urmă surprinde prin natura sa scandaloasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden „are curajul să îndrăznească să calomnieze demnitatea conducerii superioare a Republicii Populare”, a declarat joi agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA.

„Câini turbați ca Biden pot face rău multor persoane dacă sunt lăsați în libertate", adaugă KCNA. „Ei trebuie bătuți cu un băț până mor. Acest lucru ar fi benefic și pentru SUA”.

Nu se știe deocamdată ce a împins Phenian-ul să arunce aceste insulte, scrie AFP. Poate faptul că echipa lui Joe Biden a atacat săptămâna aceasta, într-un clip de campanie, politica externă a lui Donald Trump care, potrivit ei, „laudă dictatorii și tiranii și să ne respinge aliații”.

În momentul în care cuvântul „tiran” a fost pronunțat, a apărut o imagine a strângerii de mână istorice între Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, la Singapore, în iunie 2018.

KCNA pare că preia unul dintre poreclele preferate de Donald Trump ale adversarului său: "Sleepy Joe" (Joe Adormitul).

Joe Biden este încarnarea „ultimului stadiu al senilității”, a continuat KCNA. „Se pare că este timpul ca viața lui să se oprească” Nu este prima dată când agenția nord-coreeană l-a atacat pe fostul vicepreședinte, pe care l-a calificat drept „imbecil” și „idiot cu un nivel scăzut al IQ”.