Cotidianul american citează ''un înalt funcţionar saudit'', primul care a confirmat asasinatul. ''Este un ordin general al Regatului de a face ca disidenţii  care trăiesc peste hotare să fie aduşi înapoi. Când Khasjoggi a contactat Consulatul, generalul Assiri a trimis o echipă de 15 oameni'', a adăugat sursa.

Şi televiziunea din Riad, citând rezultatele preliminarii ale unei anchete oficiale, a afirmat că Khashoggi a decedat ca urmare a unei încăierări cu câteva persoane care l-au întâlnit când avea o întrevedere în sediul diplomatic. 18 cetăţeni saudiţi au fost arestaţi, în timp ce a fost dat jos din funcţie generalul Ahmed al Asiri, vicele serviciilor secrete, dar şi consilier al Coroanei. Televiziunea a adăugat că regele Salman inenţionează să prezinte o propunere pentru a reforma serviciile de Intelligence şi care vor fi încedinţate principelui Mohammed bin Salman.
 

Seara, preşedintle american Donald Trump, care joi a spus că consideră ca probabilă moartea lui Khashogii, a revenit ameninţând Arabia Saudită cu sancţiuni din pricina evidentei sale implicări. ''Vom descoperi cine ştia şi ce, când şi unde, apoi vom hotărî'', a afirmat Trump. Un semnal aproape insuportabil asupra Riadului.

 

Cercul se strânge şi a apărut foarte clar şi din cuvintele pronunţate de ministrul de Externe turc Mevlut Cavusoglu : ''Avem unele informaţii şi probe şi vom împărtăşi cu toată lumea rezultatele anchetei'', a spus el.
 
Sursa foto: CNBC.com