KGB-ul de la Tiraspol: Liderul transnistrean, vizat de un atentat

KGB-ul de la Tiraspol: Liderul transnistrean, vizat de un atentat

Forţele speciale transnistrene au depistat trotil cu greutatea de 400 de grame în oraşul Tighina (Bender) în apropierea locului pe unde urma să treacă liderul separatist al regiunii, Evgheni Şevciuk.

Agenţia oficială de presă din regiune, Olvia-press scrie că cele două explozibile au fost depistate în coroana copacilor, dar nu erau amorsate. Potrivit aşa-zisului KGB de la Tiraspol, două cartuşe de trotil de câte 200 de grame au fost descoperite la ora 8.10, la câteva zeci de metri de Arcul de Triumf din Bender. Acestea însă nu aveau detonator care să poată declanşa explozia, transmite "jurnalmd". Evgheni Şevciuk a participat ieri la Tighina la manifestaţii dedicate împlinirii a 20 de ani de la cele mai crâncene lupte din timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992. Incidentul s-a petrecut şi în ajunul unei întrevederi dintre Şevciuk şi premierul de la Chişinău, Vlad Filat care  are loc astăzi în Germania.

În acelaşi timp, un post local de televiziune, Dniester, compară pe pagina sa electronică acest incident cu "atentatele insinuate" ale dictatorilor, cu scopul de a-şi teroriza oponenţii politici. Evghenii Şevciuc a fost ales în decmebrie 2011 preşdinte au autoproclamatei republici transnistrene, înlocuindu-l pe fostul lider separatist Igor Smirnov.

Ne puteți urmări și pe Google News