Kelemen nu crede că şi miniştrii UDMR se remaniază

Kelemen nu crede că şi miniştrii UDMR se remaniază

Liderul UDMR spune că reprezentanţii formaţiunii în Executivul Boc şui-au făcut treaba şi nu sunt motive să fie "luaţi în vizor" pentru a fi înlocuiţi din funcţie. La nivelul miniştrilor UDMR un fel de remaniere "naturală" s-a produs deja. Cseke Attila, ministrul care prin activitatea sa a stârnit nemulţumirea preşedintelui Băsescu, a demisionat şi a fost înlocuit de Ritli Ladislau.

"Remanierea trebuie anunţată, făcută într-o singură zi. Sunt convins premierul are elementele necesare pentru a lua o decizie. Nu cred că vreunul din miniştrii UDMR poate fi în acest moment în vizor", a declarat Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a mai spus că două dintre portofoliile conduse de reprezentanţii Uniunii - ministerul Sănătăţii (unde deja s-a produs o înlocuire de ministru) şi cel al Culturii (în fruntea căruia se află chiar Kelemen) nu au la dispoziţie fonduri europene. Singurul minister din portofoliul UDMR care are legătură cu absorbţia fondurilor Comunităţii Europene fiind cel al Mediului.

"La Ministerul Mediului lucrurile merg bine la nivel central, în ce priveşte autorităţile locale şi implementarea proiectelor sunt probleme, dar peste tot sunt, la toate ministerele. Lucrurile trebuie duse mai departe, la nivelul autorităţilor publice locale", a spus preşedintele UDMR. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Sebastian Lăzăroiu: "Remanierea trebuie făcută foarte, foarte curând"
  • Emil Boc: Remanierea, la momentul potrivit. Absorbţia fondurilor UE, un criteriu
  • Elena Udrea crede în remanierea miniştrilor neperformanţi
  • Traian Băsescu, la Guvern pentru evaluarea miniştrilor. Cine va fi remaniat