"Va fi în protocol în agenda noastră pentru 2011-2012 şi cu termen. Va fi cu termen. Este un lucru important. De 5-6 ani de zile este în dezbatere. Noi am pregătit acest proiect împreună cu PDL şi cu PNL când eram la guvernare în 2005-206 – au fost de acord, atât PNL, cât şi PDL. Stă de 3-4 ani în Parlament, au avut loc dezbateri publice transparente, nimeni nu mai are nici un argument nou pro sau contra. Şi eu cred că, dacă există voinţă politică, există majoritate în Parlament, la Camera Deputaţilor, atunci proiectul poate fi adoptat, votat foarte repede. Dacă nu există o majoritate, avem o problemă", a precizat, astăzi, Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
În acest context, Kelemen a reiterat ideea că UDMR nu are deocamdată niciun motiv să iasă de la guvernare.
Deasemenea, noul lider al Uniunii a spus că va înfiinţa un consiliu economic în cadrul formaţiunii care va face propuneri concrete guvernului.
"Comunitatea maghiară are câteva deziderate. Dincolo de dezideratele legate de identitatea naţională, traiul zilnic şi situaţia social-economică ne interesează la fel de mult ca pe ceilalţi cetăţeni şi din acest punct de vedere vom veni şi cu propuneri guvernamentale concrete în perioada imediat următoare. Eu vreau să înfiinţez şi voi înfiinţa un consiliu economic pe lângă preşedinte, care va pregăti o strategie pe termen mediu şi lung şi câteva propuneri concrete care pot fi imediat puse în acţiunile noastre guvernamentale", a spus preşedintele UDMR.