Kelemen Hunor: "Un nou partid al maghiarilor e o greşeală istorică. Va diviza comunitatea"

Kelemen Hunor: "Un nou partid al maghiarilor e o greşeală istorică. Va diviza comunitatea"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că apariţia noii formaţiuni politice, Partidul Popular Maghiar din Transilvania, este o greşeală istorică, deoarece divizează comunitatea maghiară. Astfel, chiar şi în cazul reducerii pragului electoral, de la 5% la 3%, pentru ambele formaţiuni există riscul de a nu intra în parlament.

"Este o greşeală înfiinţarea unui nou partid politic, pentru că prin divizarea comunităţii nu se poate asigura o reprezentare politică coerentă şi puternică, deci din acest punct de vedere cei care au luat această decizie zic eu că au luat o decizie istoric greşită, dar sunt convins că şi la alegerile de anul viitor comunitatea maghiară va fi foarte unită şi înţeleaptă", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, adăugând că deocamdată nu acest nou partid nu există. "De la depunerea actelor, până la înregistrarea partidului e cale lungă", a continuat el, fiind convins că "maghiarii vor şti să ocolească pericolul de a rămâne fără reprezentare la nivel local şi mai ales naţional". De altfel, Kelemen Hunor este de părere că orice iniţiativă de a înfiinţa un nou partid este o greşeală tactică. În acelaşi timp, liderul UDMR a susţinut că formaţiunea pe care o conduce ''nu va face nimic din punct de vedere tehnic'' pentru a împiedica apariţia unei noi formaţiuni politice.

Fostul deputat UDMR de Timiş Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului Naţional al Maghiarilor, a depus la Tribunalul Bucureşti, o cerere de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice, care îl are ca mentor pe europarlamentarul Laszlo Tokes.

Ne puteți urmări și pe Google News