"După o analiză a programului de guvernare, am dat un vot în unanimitate. Având un protocol de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE, mâine vom vota programul de guvernare, Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Acest lucru nu înseamnă că vom fi de acord cu toate proiectele guvernamentale. Pe parcursul lunilor care urmează, şi noi vrem să dăm o perspectivă colaborării parlamentare prin discuţii săptămânale şi punctuale în ceea ce priveşte fiecare iniţiativă guvernamentală, fiecare iniţiativă legislativă, fiindcă scopul nostru este restabilirea rolului şi greutăţii Parlamentului în ceea ce priveşte legiferarea şi deciziile politice. Deci, nu e un cec în alb în acest moment, dar este, pentru a porni pe acest drum, un vot de încredere şi vom continua discuţiile cu această coaliţie în fiecare săptămână la nivelul liderilor de grup şi de partide", a afirmat Kelemen Hunor la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale UDMR

Potrivit lui Hunor, parlamentarii UDMR au constatat că în program de guvernare al PSD sunt "foarte multe elemente (…) identice" cu propuneri din programul electoral al Uniunii. 

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după ce s-a întâlnit, marți, cu conducerea UDMR, că noul Guvernul ar putea crea, la solicitarea Uniunii, un post de secretar de stat pentru cultura minorităților naționale.

"Mi se pare o idee bună. Cred că premierul desemnat o să fie de acord" cu această solicitare, a spus Dragnea. 
  
Întrebat dacă acordul de colaborare parlamentară între PSD și UDMR mai este în vigoare, Dragnea a răspuns: "Categoric, toate acele puncte rămân în vigoare", cei de la UDMR "au spus că îl mențin".