Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: „UDMR va avea un poriect de ţară la alegerile prezidenţiale”
Kelemen Hunor: „UDMR va avea un poriect de ţară la alegerile prezidenţiale”

Kelemen Hunor: „UDMR va avea un poriect de ţară la alegerile prezidenţiale”

UDMR pregăteşte un proiect de ţară în perspectiva alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, în această săptămână Uniunea urmând să încheie strângerea semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturii lui Kelemen Hunor la funcţia de şef al statului.

'Pe 22 septembrie vom preda listele de susţinători la Biroul Electoral Central. Au fost adunate în jur de 270.000 de semnături şi le mulţumesc colegilor care ne-au ajutat. (…) Vom face o campanie axată pe problemele societăţii româneşti şi încercăm să ne limităm la competenţele preşedintelui. Nu intrăm în alte detalii', a declarat luni, la Deva, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR va avea un 'proiect de ţară' la care se lucrează în prezent, iar documentul se va referi la rolul României în regiune, în contextul conflictului din vecinătatea graniţelor, precum şi la rolul ţării noastre în Uniunea Europeană, condiţiile de securitate pentru cetăţenii români în noua orientare pe care se află Europa. Alte teme ce vor fi abordate ţin de comunitatea maghiară şi de noul ciclu bugetar al UE ce prevede 'fonduri substanţiale' pentru dezvoltare.

'Eu cred că din acest punct de vedere un proiect de ţară trebuie să vorbească despre lucruri macro, investiţii importante, despre unde vrem să ajungem peste 5-10 ani cu ţara noastră, cu societatea noastră', a mai spus Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a luat parte luni la deschiderea anului şcolar la Liceul "Teglas Gabor" din Deva, care a marcat zece ani de la înfiinţare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: