Kelemen a afirmat, la Digi24, că cea mai mare greșeală a fost că președintele a desemnat, după Mihai Tudose, un alt premier de la PSD să formeze Guvernul. Declarația liderului unional pare bizară în condițiile în care UDMR a susținut Guvernul în acea perioadă. Însă, spune că în și în acea perioadă Opoziția se ferea de guvernare.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, Kelemen are dubii că va fi o reușită și că trebuia inițiată în prima zi a sesiunii de toamnă. Deoarece s-a tărăgănat, asta a dat posibilitatea parlamentarilor să migreze. „În România avem această boală cronică, politicienii pleacă de la un partid la altul. Pe noi nu ne afectează, că de la noi nu pleacă nimeni, la noi nu vine nimeni”, a spus liderul UDMR.

Dacă, totuși, moțiunea va fi adoptată, Kelemen spune că ar susține un guvern provizoriu condus de Ludovic Orban pentru că ar fi vorba doar de un an și nu s-ar lua decizii capitale, ci doar cele fără de care statul nu ar funcționa.

Kelemen Hunor a exersat practicile de campanie, i-a atacat, prin ironii fine, pe toți contracandidații lui. Mai puțin pe Toader Paleologu, cu care i-ar plăcea să intre în turul doi. „Ar fi două săptămâni de dezbateri cum nu au mai fost în România”, a spus Kelemen.
„Sunt doi sibieni simpatici și ar trebui să se întoarcă amândoi la Sibiu”, a reacționat Kelemen după filmul cu pompierii în care sunt implicați Klaus Iohannis și Dan Barna.

În cursul dimineții, la depunerea semnăturilor la BEC, liderul USR a spus despre președintele în funcție că a fost un pompier care a intervenit, însă dacă era un bun gospodar nu erau atât de multe incendii. Klaus Iohannis i-a răspuns că este un pompier atomic care a oprit prăbușirea României.
În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, liderul maghiar a spus că, la fel ca ceilalți doi, este ahtiată după putere. Și i-a îndemnat pe votanți să dea puterea celor care nu sunt obsedați să o aibă.