Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: „Începând cu 6 iunie vom discuta cu cine şi în ce condiţii vom efectua alianţe”
Kelemen Hunor: „Începând cu 6 iunie vom discuta cu cine şi în ce condiţii vom efectua alianţe”

Kelemen Hunor: „Începând cu 6 iunie vom discuta cu cine şi în ce condiţii vom efectua alianţe”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în urma Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) care a avut loc la filarmonica Dinu Lipatti din municipiul Satu Mare, că Uniunea va discuta despre alianţele pentru formarea majorităţilor în consiliile locale şi judeţene după scrutinul din 5 iunie.

Liderul UDMR a explicat că vor fi foarte multe localităţi unde va fi nevoie de formarea unor majorităţi şi că înainte de alegeri "nu este extrem de productiv să vorbeşti despre alianţe post electorale".

"După 5 iunie vom discuta politica alianţelor. Până în 5 iunie suntem în campanie. Înainte de alegeri nu este extrem de productiv să vorbeşti despre alianţe post electorale. Vor fi foarte multe localităţi, nu numai aici în judeţul Satu Mare, peste tot, unde va exista această necesitate de a forma alianţe, majorităţi. Începând cu 6 iunie vom discuta şi noi cu cine şi în ce condiţii vom efectua alianţe, acolo unde este nevoie de noi, sau noi avem nevoie de alţii", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

UDMR şi-a lansat sâmbătă principali candidaţi pentru alegerile locale din judeţele Satu Mare, Bihor şi Sălaj, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) ce a avut loc la filarmonica Dinu Lipatti din municipiul Satu Mare.

"Am prezentat candidaţii cei mai importanţi, cei mai vizibili din judeţele Satu Mare, Bihor şi Sălaj, dar au fost prezenţi şi colegii din Mureş, Harghita şi Covasna. Eu sunt convins că în 2016, la alegerile locale, contează enorm proiectul, programul fiecărui candidat, acele răspunsuri la provocările viitorului de care sunt fiecare comunitate interesate. Eu sunt convins că oamenii noştri, fiind oameni credibili, cu programe, cu proiecte concrete şi aplicabile, viabile, vor primi şi votul cetăţenilor. Este, anul 2016, un an extrem de important, cu alegeri locale şi alegeri parlamentare, şi va însemna şi, dacă se poate spune aşa, o direcţie pentru anii care vor urma. Cine, ce vrea, în ce mod, cu ce bagaj, în ce coaliţie, în ce echipe vor guverna la nivel local şi cine va guverna după parlamentare în România. Mesajul nostru este segmentat pentru fiecare comunitate, pentru fiecare segment social, este un lucru absolut firesc ca la alegerile locale să mergi cu un astfel de proiect, de program", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Candidaţii lansaţi sunt Pataki Csaba – la preşedinţia CJ Satu Mare, Kereskenyi Gabor la Primăria Satu Mare, Pasztor Sandor la preşedinţia CJ Bihor, Huszar Istvan la Primăria Oradea, Szilagyi Robert la preşedinţia CJ Sălaj, Fazakas Miklos la Primăria Zalău.