Keira Knightley s-a dedublat

Keira Knightley s-a dedublat

Actriţa britanică a explicat cum a jucat două personaje în unul singur în lungmetrajul "O metodă periculoasă", care face o cronică a începuturilor psihanalizei.

Lungmetrajul "O metodă periculoasă", de David Cronenberg, cu Viggo Mortensen (în rolul lui Freud), Michael Fassbender (Jung) şi Keira Knightley (Sabina Spielrein, mărul discordiei dintre cei doi psihanalişti) a deschis festivalul DaKINO şi intră în cinematografele din România la finalul acestei săptămâni.

Pentru EVZ, actriţa britanică a povestit cum a interpretat tranziţia de la boala iniţială a personajului ei la starea lui "funcţională".

"A fost greu. Puteam să alegem varianta uşoară - ea să se fi vindecat brusc, ca prin miracol, şi din boală să fi rămas doar nevoia de a fi plesnită peste fund în timp ce face sex. Dar nu am vrut asta, după ce am citit despre ea. Nu ştiu dacă s-a eliberat complet de traumă. Ce mi se pare extraordinar este că ea a reuşit să trăiască şi să funcţioneze în interiorul societăţii, ceea ce la început nu putea, iar oamenii din jurul ei pierduseră orice speranţă. A fost Sabina fericită? Nu ştiu. Cred că trăia cu o luptă constantă între ea şi boală. Ce a învăţat a fost să se lupte cu boala şi să nu se lase dominată de ea. Eu am abordat personajul ca pe două personaje diferite, mereu în conflict. Una e boala, alta e intelectul. Ideea genială a lui Jung a fost să stimuleze intelectul, pentru a-l face să devină mai puternic decât boala. Mi s-a părut important să se vadă această luptă constantă, nu o vindecare miraculoasă", a detaliat Knightley. "Nu o să vă spun dacă am mers la un psihanalist, pentru că, deşi e o întrebare corectă, mă face să mă simt inconfortabil." KEIRA KNIGHTLEY, actriţă <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uZ7JKmcLTsI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News