Keira Knightley, actriţa-copil

Keira Knightley, actriţa-copil

Keira, fiica actorului englez Will Knightley şi a scenaristei Sharman Macdonald, a avut parte de susţinerea părinţilor în cariera de actriţă.

Născută pe 26 martie 1985, Keira a suferit în copilărie de dislexie, dar acest lucru nu i-a împiedicat părinţii să-i angajeze un agent chiar de la 6 ani. Keira Christina Knightley apare în filme încă de la o vârstă fragedă şi se face remarcată interpretând rolul Sabé, din „Războiul stelelor: Episodul I - Ameninţarea fantomei“.

Nu-i place celebritatea

Criticii de film nu au fost prea blânzi la adresa tinerei englezoaice, afirmând de multe ori că este doar un chip frumos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată cu rolul din „Bend It Like Beckham“ şi cel din prima parte a seriei „Piraţii din Caraibe“, Keira le atrage atenţia criticilor în mod favorabil. Pentru rolul din „Mândrie şi prejudecată“, Knightley este nominalizată la Oscar şi la Globul de Aur.

Keira afirmă într-un interviu pentru BBC că nu se simte celebră, ci doar mai puţin umană, pentru că este urmărită pas cu pas, fapt care o deranjează foarte mult. De asemenea, Keira nu bagă mâna în foc că va rămâne actriţă până la sfârşitul vieţii.

Imaginea Chanel

În timpul liber, Keira nu foloseşte produse de machiaj. Mai mult, pe platourile de filmare, încearcă să rămână cât mai naturală. Actriţa este pe poziţii fruntaşe în topurile de frumuseţe de la Hollywood, iar în 2006 atrage atenţia pozând nud pe coperta revistei „Vanity Fair“, împreună cu actriţa Scarlet Johansson.

Keira apare în reclame pentru îngrijirea părului, iar în 2006 devine noua imagine a parfumului „Coco Mademoiselle“ al casei Chanel.