Pentru Campionatul European, UEFA a selectat 12 arbitri de centru, 24 de asistenţi, 24 de arbitri adiţionali şi 12 "rezerve". Cei mai cunoscuţi "centrali" sunt ungurul Viktor Kassai (36 de ani), englezul Howard Webb (40 de ani) şi neamţul Wolfgang Stark (42 de ani).
Şeful CCA: "Nu putem arbitra la noi şi vrem la Euro"?
Din păcate, nici de această dată România nu va avea o brigadă la Euro. Ion Crăciunescu, preşedintele CCA, dă vina pentru această situaţie pe patronii de cluburi, care cer "fluieraşi" străini la meciurile din Liga I. Pe de altă parte, şeful arbitrilor îl vede favorit pe Viktor Kassai să conducă finala Euro 2012.
"A crescut enorm în ultima vreme, nu degeaba a fost desemnat cel mai bun arbitru din lume în 2011. Bravo ungurilor că, spre deosebire de noi, ştiu să-şi cultive valorile! La noi, unii care au fost arbitri mari vor să rămână doar ei aşa! Kassai cred că are cele mai mari şanse să conducă finala. România va avea arbitri la un turneu final atunci când meciurile noastre nu vor mai fi conduse de străini. Noi nu putem arbitra la noi şi vrem la Euro?", ne-a declarat Crăciunescu.

  • Descarcă AICI programul complet al meciurilor la EURO 2012