Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai bun karateka din lume e românul Romeo Beznea, pentru al doilea an consecutiv
Cel mai bun karateka din lume e românul Romeo Beznea, pentru al doilea an consecutiv

Cel mai bun karateka din lume e românul Romeo Beznea, pentru al doilea an consecutiv

Campionul nostru a învins, în sistem full-contact, în aceeași zi, cei mai buni karateka din Japonia, la ei acasă

Karateka SENSEI Romeo Beznea în vârstă de 43 de ani, posesor al „Centui neagră trei Dan”, a participat, săptămâna trecută, la prestigioasa competiție mondială INTERNATIONAL KARATE FRIENDSHIP din cadrul a 36-a ediție a ALL JAPAN WEIGHT CATEGORY reușind performanta de a câștiga a doua oară consecutiv această competiție de kumite.

Ca și anul trecut, acesta a participat la categoria SENIORI MASTER 40-44 ani +80 kg întâlnind în cadrul „piramidei” doi japonezi pe care i-a învins prin ippon. Unul dintre adversarii săi a fost Yuya Yabui, centură neagră 2 Dan, vicecampion al Japoniei. Celălalt a fost scos cu targa de pe tatamii.

Urmare a reușitei lui, Romeo a fost propus sa fie reprezentantul Hombu în Romania. Rezultatul este cu atât mai notabil întrucât luptele, în sistem full-contact, au fost susținute într-o singură zi. Premiul i-a fost decernat sportivului nostru de o legendă a sporturilor de contact, brazilianul Francisco Filho, fost campion mondial de karate kyokushinkai și învingător în K1 World GP 2001. 
Competiția a avut loc la Tokyo în cadrul organizației IKO KYOKUSHINKAIKAN, cea mai prestigioasă organizație de kyokushin karate din lume, înființată de însuși Sosai MASUTATSU OYAMA, organizație prezidată de KANCHO SHOKEI MATSUI centura neagra 8 Dan. Romeo Beznea s-a pregătit pentru această performanță notabilă în Japonia ca Uchideshi, în cadrul Hombu Kawaguchi Dojo, fiind antrenat de însuși SHIHAN ARTUR HOVHANNISYAN.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: