Justiţie paralelă în India: o tânără, violată în grup de bătrânii satului pentru o relaţie cu un bărbat dintr-o altă comunitate

Justiţie paralelă în India: o tânără, violată în grup de bătrânii satului pentru o relaţie cu un bărbat dintr-o altă comunitate

O tânără în vârstă de 20 de ani fost violată în grup de membrii unui consiliu tribal al unui sat din estul Indiei, ca pedeapsă pentru că a avut o relaţie cu un bărbat dintr-o altă comunitate, relatează agenţiile internaţionale citând poliţia locală, care a arestat 13 bărbaţi implicaţi.

Liderul satului din care provenea tânăra şi apropiaţi de-ai lui au organizat un proces, pentru “a judeca" cuplul, relaţia lor fiind descoperită după ce prietenul ei a fost văzut venind la ea acasă. Tribunalul ilegal le-a cerut celor doi să plătească fiecare 25.000 de rupii (echivalentul a 400 de dolari), dar ei nu au avut banii solicitaţi. Atunci, consiliul a decis ca tânăra să fie violată.

Femeia se află în prezent sub supraveghere medicală, în timp ce cei 13 suspecţi au compărut astăzi în faţa unei instanţe care a decis menţinerea lor în arest preventiv pentru 14 zile.

În India multe sate au un sistem de conducere bazat pe consilii rurale, care iau decizii fundamentate pe tradiţii locale, sfidând autoritatea poliţiei şi a justiţiei. Printre hotărârile luate de aceste consilii ce-şi revendică o legitimitate paralelă se numără “crimele de onoare", interzicerea căsătoriilor între persoane din acelaşi sat sau condamnările la exil.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce o studentă a murit în urma unui alt viol în grup comis în luna decembrie 2012 într-un autobuz din capitala New Delhi, presa indiană scrie aproape zilnic despre noi violuri comise în întreaga ţară, potrivit Agerpres.

Acel caz ce a condus la proteste populare şi la iniţierea unei dezbateri asupra modului în care femeile sunt tratate în India, determinând guvernul să înăsprească legislaţia ce pedepseşte agresiunile sexuale, dar să și răspundă mai prompt la aceste cazuri.