Întrebat dacă a ascultat înregistrările, Trudeau a spus nu, dar acei membri ai serviciilor de informații canadiene au ascultat.  "Continuăm să ne angajăm alături de aliații noștri cu privire la investigarea răspunderii pentru uciderea lui Jamal Khashoggi și suntem în discuții cu privire la pașii următori în ceea ce priveşte  Arabia Saudită", a adăugat el.

Arabia Saudită a atras critici grele asupra răpirii și uciderii lui Khashoggi – jurnalist la Washington Post.  Khashoggi a intrat luna trecută în consulatul saudit din Istanbul pentru a obține unele documente pentru căsătorie, dar nu a mai apărut niciodată. Turcia a declarat mai târziu că are dovezi despre o echipă de ucigași care a așteptat să intre în clădire.

După ce a negat implicarea sa în dispariția lui Khashoggi timp de câteva săptămâni, guvernul saudit a recunoscut luna trecută că a fost ucis în interiorul consulatului în timpul unei lupte. Guvernul, a încercat inițial să zugrăvească  moartea jurnalistului ca pe un accident, dar mai târziu a spus că a fost "premeditat".

Optsprezece bărbați au fost arestați în cauzul crimei, şi totuși corpul lui Khashoggi nu a fost găsit.  Săptămâna trecută, Erdogan a declarat că Turcia a dat o înregistrare audio cu asasinarea lui Khashoggi către mai multe țări occidentale, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania.

Ieri, ministrul de externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că nu știe şi că nimeni din guvernul francez nu are acces la înregistrări.  "Dacă președintele turc are informații să le dea", a declarat Le Drian Franței 2, o rețea locală de televiziune.